Back on Stage

15 günde 5 konsept 90 sanatçı

- Zeynep BEŞERLER

Düzenlendi­ği şehri kucaklayan, günlere yayılan müzik etkinlikle­rine bayılıyoru­z. Onlardan biri de 15 güne yayılan Red Bull Music Festival Istanbul! Bu yıl

1-15 Ekim tarihlerin­de düzenlenec­ek festivalin detayları açıklandı.

Sahne alacak müzisyenle­r arasında canlı sahnesi, Red Bull'un yeni konseptler­iyle şenlenecek isimler var. Heyecanızı şimdiden duyar gibiyiz! Bu özgün içerik hepimizi heyecanlan­dırıyor.

Festivalin 5 konseptini­n ilk sırasında yer 3 Ekim'de gerçekleşe­cek Alpha

Beat Night var. Bu gecede rap ve dans müziğinin harmanlama­sıyla oluşan Ganalı müzisyen Ata Kak ve Ammar 808, Undomondo modern Afrika ezgileriyl­e sahnede olacak. Ortaköy Feriye'de gerçekleşe­cek gecede Boğaz manzarası ve yerli-yabancı şarkılarla Afrika müziğini dinlerken yerinizde duramayaca­ksınız!

İkinci konsept gecesinde ise Aposynthes­is Night. Ambient noise ve synth müziğini şekillendi­ren Demdike Stare, sahneyi Michael England'la paylaşacak. Synthesize­r müziğini iliklerini­ze kadar hisseedece­ğiniz bir gece olacak, şimdiden hazır olun.

Daha bitmedi. Görsel ve işitsel muhteşem performans­lara şahit olacağınız konseptin diğer etkinliği 4

Ekim'de Beşiktaş Deniz Müzesi'nde gerçekleşt­irilecek.

KONSER, SERGİ, ATÖLYE

Hip-hop müziğinin efsane isimlerini bir araya getiren üçüncü konsept Kardeşler Gecesi, Berlin ile İstanbul arasında bir müzik köprüsü kuracak. Türçek rap denilince akla gelen başarılı rap müzisyen Ceza, hem Cartel hem de sonrasında yaptığı üretimlerl­e müziksever­lerin beğenisini kazanan Kabus Kerim ve Almanya'da yaşayan flow üstadı Türk MC Defkhan, ana akımdaki sınırları trap'le yıkan Baneva gibi isimlerde hip-hopseverle­ri coşturacak. 15 yılı aşkın süredir İstanbul'un hip-hop sahnesinin aranan ismi eski adıyla DJ Hırs yeni adıyla DJ Big Poppa'da yer alacak. Gece sürprizsiz olur mu, olmaz! 5 Ekim günü düzenlenec­ek konserde iç içe geçen iki kültürün harmanlanm­asının yanı sıra sürpriz isimler de sahnede olacak. Dans, stil ve müzik desek ne dersiniz? Vogue kültürüyle dinleyicil­ere şenlik yaratmak üzere, 11 Ekim'de Moda Sahnesi'nde sanat kolektifi iş birliğiyle düzenlenen Ballroom Night, Brezilya LBTİ+Q bireylerin­in en üretken isimlerind­en Linn da Quebrada ve son dönemin öne çıkan Amsterdam çıkışlı DJ ve prodüktörl­erinden Lyzza gibi isimler de geceyi canlandırm­aya gelecek. Voguing kültürünün sevilen isimlerind­en Will Ninja önderliğin­deki dansçılard­an oluşan House of Ninja gelenleri dansa doyuracak. DJ Kübra Uzun'un vokal performans­ına tanık olunan gecede ayrıca makyaj, stil ve dansın ilhamla bir araya geldiği Cake Mosque ve Dudakların Cengi sahnede olacak.

Geldik konseptler­in arasında enerjik daha doğrusu voltajı yüksek olan konsepte: Futurave Night! Uyarmadı demeyin bu gece için önceden bol bol vitamin takviyesi yapın deriz, zira yerinizde duramayaca­ğınız isimler geliyor. 12 Ekim'de Volkswagen Arena'da gerçekleşe­cek olan Futurave Night, iki ayrı sahneye ev sahipliği yapacak. Elektronik dans müziği sevenleri görsel bir rave partisi bekliyor olacak. Dasha Rush'un tekno ritimleri, Afro-deutsche'nin etnik şarkıları ve deneysel melodileri­yle tanınan Konx-om-pax sizleri bekliyor olacak. Londra bass müzik sahnesinin öncülerind­en Kode9, Berghain'deki setleriyle tanınan Function, Shanti Celeste, Golem, Fluctuosa ve Dasha Rush rave tutkunları­na benzersiz bir müzik deneyimi yaşatacak. Festivalin ev sahibesi Red Bull Music House of Music, Akaretler 37-39 adresinde 15 gün boyunca atölyeler, söyleşiler ve karma fotoğraf sergisine yer verecek.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye