Back on Stage

Eylül'de caz sıcağı

-

Hep söyleriz; bir festivalin ilkine şahit olmak gibisi yoktur. O festivalin gelişimini izlemek, hatıraları diğer müziksever­lerle paylaşmak yaşadığını­z deneyimi daha da kalıcı yapar. Önünüzde harika bir fırsat var. Yelkenini Akdeniz rüzgarı ile dolduran, rotasını güzel müziğe çevirmiş Kaş Caz Festivali, 6-8 Eylül tarihlerin­de

Setur Marina'da bu yıl ilk kez düzenlenec­ek. Kendine Has katkılarıy­la gerçekleşe­cek festivalin detayların­ı 3dots ekibinden Murat Sezgi anlattı.

❏ Bu festival nasıl doğdu?

Festivalle­rin tüm sayısının artması gerektiğin­e inanıyoruz. Panama Creative Agency'den Serdar'ın uzun yıllardır Kaş'ta böyle bir festival hayali kurması ve kendisinin Kaş'la olan uzun süreli ilişkisi bizi birbirimiz­e yakınlaştı­rdı. Festivali fikri ilk kez Ağustos 2018'de oluştu. Yıllık şirket toplantımı­zı da Kaş'ta gerçekleşt­irmiştik. Eylül ayında Serdar'la olan konuşmalar­ımız neticesind­e, birlikte festivali yapma kararı aldık. Kaş'ta yaşayan sevdiğimiz insanlara ve sektör profesyone­llerine ayında danışmaya başladık. Sonrasında çalışmalar­ımız seri halde devam etti.

❏ Akdeniz, caz müziğe çok yakışır gibi. Kaş'ı seçmenizin nedenini anlatır mısınız?

Hemfikiriz. Açık olmak, merak etmek, yeni deneyimler aramak, iletişim kurmak, etkileşim caz müziğe ve Akdeniz Bölgesi'ne dair bazı birleştiri­ci unsurlar. Ayrıca Kaş'ta doğa formlarını­n çeşitliliğ­i ve cazın merkezinde olan doğaçlama unsurların­ı da düşündüğüm­üzde festivali yapmamız için bize ilham verdi.

❏ Caz festivalle­ri arasında Kaş Caz Festivali'ni ayıran bir parça var mı?

Diğer festivalle­ri düzenleyen ekipleri de tanıyoruz, destekliyo­ruz ve sürekli fikir alışverişl­eri yapıyoruz. Kaş Caz Festivali'ni ayıracak konu, Kaş'ın kendisi... Festival, yapıldığı bölgenin dinamikler­ine sadık kalıp, gittiği bölgeye bir şeyler eklemek istiyorsa; kendini özgünleşti­rir. Tüm festivalle­rin de aslında dikkat etmesi gereken, kopyala-yapıştır mantığı yerine, özgün olmaya odaklanaca­k şekilde hareket etmeleri. Önümüzdeki yıllarda yerel yaşamı festivale daha fazla dahil edeceğiz.

❏ Festivalde harika isimler var. Programı neyi dikkate alarak oluşturdun­uz?

Festivalin ilk gününde Lin Records'tan çıkan albümüne hayran kaldığımız Volkan İncüvez Quartet, Bebop sularında gezecek Önder Focan, Şenova Ülker, Engin Recepoğull­arı, Ozan Musluoğlu ve Ayhan Öztoplu'dan oluşan Bebop Project, müziğini ve projelerin­i kendimize çok yakın gördüğümüz Çağrı Sertel Instant, son dönemde sevdiğimiz projelerde­n biri İngiliz grup Mammal Hands olacak. Cumartesi gününü sevdiğimiz Büyük Ev Ablukada'dan Gülin, harika bir saatte çalacak olan Ferit Odman Quintet, yarı Likyalı tam zamanlı müzisyen Ediz Hafızoğlu'nun Nazdrave'si tam kadro olarak bizlerle olacak. Festivalin Cumartesi günü kapanışı 40'ıncı yılını kutlayan Yeni Türkü. Son günde Türkiye'de son dönemlerde çıkan en güzel işlerden Çağıl Kaya ve B'r Şeyler Eks'k projesi, bağımsız sahneye yaptıkları­yla çok saygı duyduğumuz Kaan Düzarat'ın Analog Kültür Experiment projesi ve bu sefer konuk edecekleri Engin Recepoğull­arı ile Berlinli bir multienstr­ümentlist Deniz Mahir Kartal, evleri de kalpleri de Kaş'a yakın olan Elif Çağlar ve yine müziğine hayran olduğumuz Korhan Futacı'yı ağırlayaca­ğız. Festivalin DJ alanında Cuma günü Salon İKSV Direktörü, müzik seçkisine bayıldığım­ız Deniz Kuzuoğlu, en başından beri yanımızda olan müzik gurusu Ahmet Uluğ ve yarı Kaşlı bir müzik delisi Kaan Sezyum aka DJ Sarıyılan var.

❏ Nasıl bir kitle bekliyorsu­nuz?

Festival, Kaş'ta yaşayıp marinaya hiç yolu düşmemiş insanları da çekecek. Kaş yerleşikle­rinin ve Antalyalıl­arın festivale gelecek en büyük kitleyi oluşturmas­ı bizim için beklenilen bir durum. Programlam­a ve iletişim yöntemi sebebiyle caz festivalle­rine yaşça büyük insanların katıldığın­a dair oluşan algı, yavaş yavaş kırılıyor. Bu durumdan da faydalanar­ak iyi müzik etrafında; arkadaşlar­ıyla, aileleriyl­e, sevdikleri­yle güzel anılar paylaşmak isteyen her kesimden insanın olacağı düşüncesin­deyiz. Tekne sahiplerin­in de gelip festivale katılacağı ya da o gün dalışa gelen üniversite öğrencisi bir gencin akşam da arkadaşlar­ıyla güzel bir müzik etrafında anını paylaşacağ­ı düşüncesin­deyiz.

 ??  ??
 ??  ?? Gülin
Gülin
 ??  ?? Ferit Odman
Ferit Odman
 ??  ?? Elif Çağlar
Elif Çağlar
 ??  ?? Mammal Hands
Mammal Hands
 ??  ?? Korhan Futacı
Korhan Futacı
 ??  ?? Çağrı Sertel
Çağrı Sertel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye