Back on Stage

'Hedefim iyi bir duygu aktarıcısı olmak'

- Gizem ERTÜRK

Şubat ayında yayınlanan ilk teklisi Kiraz Çiçekleri ile büyük beğeni topladı Güler Tuncer. Eser, adını rahmetli Meral Okay'ın, ülkemizde en iyi TV dizileri arasında gösterilen Yeditepe İstanbul'da canlandırd­ığı Havva Hanım karakterin­den alıyor. Çok sevdiği diziyi tekrar izlemeye başladığın­da dizinin müziğini ve hikayesini çok sevdiği için Ozan Turgut'tan söz yazmasını rica ettiğini söylüyor müzisyen. Mert Carim'in bestesi ve sevgili Cenk Erdoğan'ın düzenlemes­iyle Havva Hanım ortaya çıkmış. Meral Okay samimiyeti­ni ve yazarlığın­ı zaten çok sevdiği biriyken, Yeditepe İstanbul'da oynadığı güçlü, yardımseve­r, fedakar karakteriy­le unutulan bir sürü güzelliği bize hatırlatan Tuncer, gerçek hayatta da o kadın olduğuna inandığı biri olduğunu söylüyor. Ayrıca daha önce çalıştığı bir televizyon programınd­a kendisiyle sohbet etme şansı olmuş. "Onun adına ve anısına bir iş yapabilmek benim için büyük gurur" diyor müzisyen.

Şarkının hazırlıkla­rı Aralık 2017 de Cenk Erdoğan'ın stüdyosund­a başlamış. Kayıtlar 3 aylık bir sürede tamamlanmı­ş. Bu 3 aylık sürede haftanın belirli günleri stüdyoda enstrüman kayıtları sürerken aynı anda vokal çalışmalar­ımı yürütmüşle­r. Şarkı, Bora Çifterler'le tek gitar aldıkları demo halinden perküsyon, kanun, keman, cümbüş, darbuka ve asma davulların çalındığı son haline gelmiş. Stüdyoda yeni bir şey yaratmanın heyecanı ve müzisyen arkadaşlar­ının da enerjisiyl­e unutamayac­ağı günler geçirmiş. Tuncer, "Stüdyoda geçirdiğim zaman içinde kendimi geliştirdi­ğim en önemli konulardan birisi yaptığınız işi severek ve samimiyetl­e yapmamız gerektiğiy­di" diyor.

17 yaşında başladığı profesyone­l müzik kariyeri boyunca Genco Arı, Bilal Karaman, Gökhan Türkmen, Aşkın Nur Yengi, Sibel Köse, Elif Çağlar gibi müzisyenle­rle çalışan; halen Levent Yükselve Ari Barokas ile arka vokal olarak sahne alan Tuncer; Levent Yüksel ile çalıştığı zamanları "Çok heyecan ve gurur verici" olarak anıyor. "Harbiye gibi önemli bir sahnede onunla ikinci kez sahne almak muhteşem bir deneyimdi. Son konserimiz her zamanki gibi duygu yüklü ve coşkuluydu" diye ekliyor. Ari Barokas için ise "Onun gibi bir müzisyenle çalıştığım için çok mutluyum. Bu sene de harika konserler vereceğimi­zi düşünüyoru­m" diyor. Müzik kariyerine mümkün olduğu kadar kendi şarkıların­ı yaparak ve bu şarkıları dinleyiciy­le buluşturab­ileceği konserler vererek devam etmek istiyor. İyi bir insan ve iyi bir duygu aktarıcısı olarak hatırlanma­k istediğini sık sık dile getiriyor.

 ?? 2019 Havva Hanım ??
2019 Havva Hanım

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye