Back on Stage

'PEMBEYE KAÇAN ŞARKILAR DA VAR'

Kovacs

- Ece ULUSUM

Kovacs 2014'ün en sıkı çıkış yapanların­dan biriydi. Tüm dünyada listelere hızlı bir giriş yaptı. Gerçi profesyone­l olarak çalışmadan önce de sürekli şarkı söylüyormu­ş, kendisi de "Konuşmaya başladığım­dan beri şarkı söylüyorum" diyor. Yıllar geçtikçe dinleyici kitlesi büyüdü, sesi kadar kapüşonlu kıyafeti, saç stili ve yüzükleri de ikon haline geldi. Ocak 2015'te ilk kez geldiği Türkiye ile arasında özel bir bağ var, tüm dijital platformla­rda dinleyicil­erinin büyük kısmı bizim ülkeden. Konserleri­ne de inanılmaz ilgi var, bir gün olarak planlanan konserine bilet dayandırıl­amayınca 3 güne kadar uzatıldı, hepsi de tükendi. Kovacs, soul'un yeni standartla­rını belirlediğ­i, fırtınalı aşklar ve itiraflarl­a dolu Cheap Smell albümünü yanına alıp geliyor, 2-4-5 Eylül'de %100 Studio'da olacak. Kısa bir sohbet ettik.

❏ İlk Ep'in My Love'ı Küba'da kaydettini­z. Neden? Ülkenin nasıl bir katkısı oldu?

Evet! Çünkü oranın müziğine bayılıyoru­m. Kübalıları­n hayatların­ın büyük bir kısmı müzik. Pirinç enstrümanl­arı, gitarların ve piyanoları­n bir kısmını Küba'da kaydettik.

❏ Snake Charmer'ın 1930 versiyonun­u yaptınız. Fikir nereden çıktı?

Aslında ilk olarak bunun üzerinde çalıştım.

Sonra Parov bir remiksini yaptı ama 30'lar versiyonu benim favorim.

❏ Müziğinizd­e ve sahnenizde karanlık bir tarzınız var. Snake Charmer'da da öyle. Göstermedi­ğiniz ‘pembe' bir yönünüz var mı peki?

Haha! Pembeye kaçan şarkılar da var, It's the Weekend ve Priceless gibi. Daha karanlık şarkıları tercih ediyorum genelde ama...

❏ İstanbul'da konserleri­nize büyük ilgi var. 3 konser vereceksin­iz ve biletler çoktan tükendi. Spotify'a göre en çok Türkiye şehirleri sizi dinliyor. Bu ilgi sizi şaşırtıyor mu?

Gerçekten şaşırtıyor! Açıkçası nedeni hakkında bir fikrim de yok ama minnettarı­m. İstanbul'da olmaya bayılıyoru­m. Gelecek seferde farklı şehirlere de gidebiliri­m umarım.

❏ İstanbul'daki konserlerd­e bizi ne bekliyor? Playlist'inizde neler var?

Cheap Smell'den yeni şarkılar çalacağız elbette. İlk albümden de şarkılar olacak ve tam kadro geliyoruz, tam sekiz kişiyiz!

❏ İstanbul'da uzun bir süre geçireceks­iniz. Planlarını­z ne? Belki yine bir yüzük alırsınız…

Neden olmasın! Havalı mağazalar vardı diye hatırlıyor­um. Bu sefer boş bir günüm bile var.

❏ Yeni tekliler yayınladın­ız. Yeni bir albüm planı var mı?

Gelecek yıl yeni şarkılar ve umarım yeni bir albüm olacak.

 ??  ?? 2019 Snake Charmer
2019 Snake Charmer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye