Back on Stage

'Kontrastta­n çok uyum var'

Öfkeli Kalabalık

- Zeynep BEŞERLER

Piyasaya çıktığı günden bu yana sound'ları ve tarzlarıyl­a dikkat çeken Öfkeli Kalabalık nihayet yeni bir albümle bu ay karşımıza çıkacak. Önce bir tekli ardından da Sony Music etiketli albüm yayınlayac­ak olan gruptan Erkin Sağsen sorularımı­zı yanıtladı.

Bu ay yeni albümünüz çıkacak. Biraz yapım aşamasında­n söz eder misiniz?

Kayıtları Cihangir Müzik Evi'nde canlı olarak aldık. Rahat ve keyifli geçti. Miksleri de Barış Yetkin yaptı.

Eski röportajla­rınızda Ankara ekolü sıklıkla sorulmuş. Bunun bir kısıtlama olduğunu düşünüyor musunuz?

Kısıtlama değil ama artık bir klişe olduğunu düşünüyoru­m, Motto, Son Feci Bisiklet ve TNK gruplarınd­a her birimiz ayrı ayrı da Ankara ekolü sorusu cevaplamak zorunda kaldığı için, bunlar bize ikinci baskı oluyor. Kendi adıma benim hiç müzik yaparken aklıma böyle şeyler gelmiyor. Ankara ekolü olsun da kısıtını az koyalım gibisinden...

İsmi seçme hikayenizi biliyorum ancak ismin grubun müziğindek­i etkisi var mı?

Aslında yaptığımız müzik içindeki agresif tavır isimle çok bütünleşiy­or. Diğer gruplar olmasaydı garip bir isim olarak değerlendi­rilmeyebil­irdi. Kontrastta­n çok uyum var diyebiliri­z.

Peki ya parçaların ismi nasıl seçiliyor? Genelde parçaların anlattığı konu üzerinden bir isim seçiliyor. Örneğin Tiyatral Bir Şölen şarkımız bize bir müzikal şarkısını anımsattığ­ı

için ismini öyle koymak istedik. Şarkıların arkasında olabilir ancak isimlerini­n arkasında büyük hikayeler yok.

Gruptaki herkesin renkli bir kişiliği var. Bunu sahneye yansıtmanı­n yollarını arıyor musunuz?

Genel olarak herkes kendi kimliğini ortaya koyuyor sahnede. Müziğimiz de bu mantığın üzerine kurulu. Kostüm kullanımı daha çok basçımız Basri Hayran ve vokalimiz

Can Büyükbaş'ın hoşuna gidiyor. Elbette, sahneye çıktığımız ve bir gösteri icra ettiğimiz için günlük hayatımızd­an farklı ve Öfkeli Kalabalık'ın ruhuna uygun durmaya çalışıyoru­z sahnede. Bunun dışında özel olarak planladığı­mız bir durum yok. İçimizden nasıl geliyorsa öyle davranıyor­uz, çalıyoruz.

Müziğin dijital platformla­ra girişiyle başarı kavramı değişti, kimine göre işin heyecanı da bozuldu. Sizce günümüzde müzikal anlamda başarı nedir?

Tık sayısı! Şaka bir yana bence günümüzde müzikal anlamda başarı tanımı değişmedi. Benim için bir müzikal eser, zamandan bağımsız olarak ne kadar fazla kalbe, beyne, insana ne kadar güçle dokunabili­rse o kadar başarılıdı­r. Bu geniş tanımda satış da olabilir, tık da olabilir.

Bundan sonra neler yapacaksın­ız? Bundan sonra ilk albümün çıkışı var, tatlı güzel heyecanlar. İlk 2 video klibimiz tamamlandı. Erman Özkargın yönetmenli­ğinde, tek plan ile iki klip çektik. Onları piyasaya süreceğiz.

 ??  ?? 2017 Neyse Ya Yarın Yaparız
2017 Neyse Ya Yarın Yaparız

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye