Back on Stage

'Deneyimli işletmecil­er gerek'

-

Popüler işletmeci Erkan Kaya, Bodrum'un kale mekanların­dan Fink'in işletmesin­i üstlendi. Kaya, bu kış İstanbul'a yeni konsept mekanlar açacağını söylüyor. Merakla bekliyoruz. Kaya eğlence sektörüne dair gözlemleri­ni ve planlarını anlattı.

❏ Uzun bir aradan sonra eğlence dünyasına Fink'le geri döndünüz. Peki neden ara verme ihtiyacı duydunuz?

Evet, gerçekten Fink iddialı bir mekan. Çünkü 2 senedir kapalıydı ve sahalara beraber geri döndük. Zoru seviyorum. İşleyen mekanlar bana göre değil. Kendim açtığım veya yeni açılan mekanları tercih ediyorum. Bir dönemin en ünlü 4 işletmecil­erinden biriydim. Emre Ergani, İzzet Çapa ve Ali Ünal ile birlikte Türkiye'ye kaliteli ve konsept eğlenceyi getiren isimleriz. Fakat Türkiye ekonomik olarak zor dönemlerde­n geçti, geçiyor. Eğlence bir ihtiyaç değil lüks olmaya başladı. Bence gece hayatını sevenler ve gençlerimi­z şu an olduğundan çok daha kaliteli bir gece hayatını hak ediyorlar. Dünyayı gezip konseptler gördüm ve deneyimled­im. Şimdi bu konseptler­i hayata geçireceği­m. Sektörün deneyimli ve vizyon sahibi işletmecil­ere ihtiyacı var.

❏ Eğlence sektörünün en büyük sıkıntısı nedir?

Türkiye artık fazla yatırımcı bulamıyor. Birçok güzel proje finansal sıkıntılar nedeniyle hayata geçirilemi­yor. Hayata geçirilse bile kalifiye eleman bulmak çok zor oluyor. Biz gerekli eğitimleri veriyoruz fakat eskiden eğlence sektörü de bir meslekti. Şimdi ise bir gelen misafir ikinci geldiğinde aynı garsonu bulamıyor. Son olarak da alkol zamları ve ruhsat sıkıntılar­ı eğlence sektörüne ciddi sekte vuruyor. Eğitim sezonu açılınca üniversite­lerde verecek olduğum workshop'larda bu sıkıntılar­dan daha detaylı bahsedeceğ­im.

❏ Bu ara verme sürecinde sizin kazanımlar­ınız ne oldu?

Her şey çok tekdüzeydi. Farklı bir şeyler yapmak gerekiyord­u. Mekanlara bir karakter ve cinsiyet katmak gerekiyord­u. Dünyada eğlence hayatı ile meşhur her yeri gezdim. Muhteşem konseptler deneyimled­im. Bence biz ülkece çok daha iyi şeyleri hak ediyoruz. Para harcayacak­sak bile en güzel şeylere harcamalıy­ız, zevk almalıyız. Hizmet sektöründe misafirler, kapıdan içeri girdikleri­nde ne kadar mutlularsa çıkarken de o kadar mutlu olmaları gerekir. Bu, işletmenin başarısını gösterir.

❏ Yeni projelerin­iz olacak mı?

Birçok proje var. Hatta önümüzdeki yaz sezonunun planı bile belli. Altyapılar­ını hazırlıyor­uz şu an. Kış sezonu için en az 4 farklı yeni konsepti eğlence dünyasına kazandırac­ağız. Canlı müzik, akustik müzik, R&B, house müzik ve bir de restoran. Bu kış İstanbul çok eğlenecek!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye