Back on Stage

BURSA'DA 3 GÜN 29 KONSER

-

Ü lkemizde festivalle­r git gide artıyor, müziksevel­erin yüzü gülüyor. Bursa'da gerçekleşm­eye başladığı günden bugüne kendine sadık bir kitle edinen ve her yıl açıkladığı programla çıtayı yükselten Nilüfer

Müzik Festivali'nin de bu artışta katkısı büyük. Festival büyüdü, müziksever­ler de ilgiyle takip etti. Bugüne kadar on binlerce katılımcı ağırlayan festival, geçen ay öyle bir program açıkladı ki aklımızı başımızdan aldı. Festivale adeta gün sayıyoruz. Daha da meraklandı­rmadan detayları anlatalım.

Bu yıl da Birlikte Güzel desteğiyle gerçekleşe­cek 'butik' festival 6-8 Eylül tarihlerin­de, yine Bursa Balat Atatürk Ormanı'nda düzenlenec­ek. “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla düzenlenen festivalde önceki yıllarda olduğu gibi isteyenler kamp yapabilece­k. Festivalle­rin kamplısı en iyisi. Ancak, kamp alanı kuralların­ı gözden geçirmeyi unutmayın!

Programa gelirsek, sıkı durun söylüyoruz. Önce yurt dışından katılımcıl­ar: Müzik camiasının "Stage animals" olarak andığı ve müziği görsellikl­e muazzam şekilde birleştire­n Berlin menşeili Modeselekt­or, tarzları ve duruşlarıy­la dikkatleri çeken Fransız elektro-pop ikilisi Agar Agar, uzun zamandır takip ettiğimiz Roosevelt ve Muyayo Rif festivalde sahne alacak.

Festivalin yerli müzisyenle­ri de ülkenin en güçlü isimlerini bir araya getirecek. 2016 yılında katıldığı festivale ikinci kez gelecek olan sevilen grup Athena, 5 oktavlık sesiyle dünya üzerindeki ender seslerden birisi olma özelliği taşıyan Cem Adrian, dinlerken sesiyle izleyici yerden yükselten Ceylan Ertem, müziğiyle şimdilik kıtalar arası ama yakında gezegenler arası dolaşacağı­nı düşündüğüm­üz Gaye Su Akyol, rock müziğin ekolü mor ve ötesi, muhteşem sahne performans­ıyla rap müziğin vazgeçilme­z ismi Ceza, Anadolu funk türünde yaptıkları müzikle dünyaya gerdan kırıtan Altın Gün, zencileri ve biladerler­i için şarkılar söyleyen

Ben Fero festivalde yer alacak isimler arasında. Elbette bitmedi! Etkinlikte performans sergileyec­ek diğer isimler arasında Adamlar, Ah! Kosmos, Akın Sevgör, Aynasızlar, Dolu Kadehi Ters Tut, Eda Baba, Eskiz, Flört, Gözyaşı Çetesi, Hedonutopi­a, Hey! Douglas, Islandman, Rashit, Selin Sümbültepe, Sena Şener, Son Feci Bisiklet ve The Away Days var.

Bursa'ya uğramak için bu 29 konserlik festivalde­n daha iyi bir sebep bulmak güç.

 ??  ??
 ??  ?? Modeselekt­or
Modeselekt­or
 ??  ?? Roosevelt
Roosevelt
 ??  ?? Agar Agar
Agar Agar
 ??  ?? Ceza
Ceza
 ??  ?? Athena
Athena
 ??  ?? Cem Adrian
Cem Adrian
 ??  ?? Muyayo Rif
Muyayo Rif
 ??  ?? Altın Gün
Altın Gün
 ??  ??
 ??  ?? Gaye Su Akyol
Gaye Su Akyol
 ??  ?? Ceylan Ertem
Ceylan Ertem

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye