Back on Stage

MÜZİĞİN 10 ÜNLÜ ÜNSÜZLERİ

TOP 10

- Damla KAAN

1 Jackie Chan

Dövüş ustası, gece televizyon zaplarken karşımıza çıkan sürpriz filmlerin baş kahramanı! Dünyaca ünlü aktör aynı zamanda tutkulu bir müzisyen. Spotify'da karşımıza çıktığında epey şaşırmıştı­k. Chan, başlarda filmlerini­n sonundaki yazı kısmına şarkı hazırlıyor­du, sonra albüm yapmaya başladı. Şu ana kadar 20’den fazla albüm çıkaran oyuncunun hiçbir albümü çok büyük başarılara imza atamadı...

2 Petek Dinçöz

Petek Dinçöz manken olarak ülkemizde büyük ilgi gördüğü dönemlerde müziğe yönelmiş ve albüm yapmıştı. Hepimiz Foolish Kazanova’yı hatırlıyor­uz değil mi? Aslında bundan başka bir şey söylemeye ihtiyaç yok ama şunu da belirtmede­n geçmeyelim, Petek Dinçöz ilerleyen dönemlerde kendini müzikal anlamda da geliştirdi.

3 Clint Eastwood

Karizmatik bir oyuncu ve yönetmen olan Clint Eastwood’un oynadığı birçok filmde şarkı söylediği çoğu kişi tarafından bilinse de, 1963 yılında kovboy şarkıların­dan oluşan ve tutmayan bir albüm çıkardığı bilinen bir gerçek değildir.

4 Ryan Gosling

Yıldız Ryan Gosling 2009 yılında arkadaşı Zach Shields ile bir albüme imza attı. Albüm canavar ve hayaletler­le dolu bir oyunun soundtrack’i olarak çıkarıldı. Burada yer alan şarkıların içinde zombi, kurt adam gibi birçok kelime geçiyor. Elbette müzikalite yerlerde... Ryan'ın ününe rağmen albüm iş yapamadı maalesef.

5 Eddie Murphy

Sosyete Polis serisiyle komedi filmlerind­e Hollywood'un gözdesi olan Murphy Love’s Alright adında bir albüm çıkardı. Aslında müzikal projelerde şarkıların­a alışığız ancak bu albümdeki müzikalite tansiyon düşürüyor. Kimi parçaların nakarat bölümünde kahkaha efektleri insana dinlerken bu albümün de bir şaka olabileceğ­i hissini veriyor.

6 Sevda Demirel

İlk albümünü 2002 yılında çıkaran Sevda Demirel, 2005 ve 2008 yıllarında da müzik kariyerine devam etti. Hande Ataizi’ne zamanında canlı yayında attığı tokatla hafızamıza kazınan isim bu yıl da Sevda’nın Tokatı isimli bir tekli çıkardı. Klibinde oynması için Ataizi'ye teklifte bile bulundu... Albümler büyük beğeni kazanmasa da bu durum içindeki müzik sevdasına engel olacağa benzemiyor.

7 Naomi Campbell

Bu listenin olmazsa olmazı Naomi Campbell. 1994 yılında çıkardığı Babywoman albümüyle hem beklediği başarıyı yakalayama­dı hem de Q dergisinin 2006'daki 'Tüm Zamanların En Kötü 50 Albümü' listesinde altıncı sırada yer aldı.

8 Brie Larson

Oscarlı oyuncu Brie Larson'ın oyunculuğu­na kimsenin diyecek sözü yok. Ancak vokalistli­ği ve klip performans­ında buna katılamaya­cağız. 2005'te yayımladığ­ı Finally Out of P.E. albümü ABD'DE 4 bin satış rakamına ulaşmış... Anlaşılan o dönemde yeni bir Britney Spears aranıyormu­ş, Larson da şansını denemiş. İyi ki olmamış yoksa muhteşem oyunculuğu­ndan mahrum kalacaktık.

9 Robert Downey Jr.

Dünyaca ünlü oyuncu Robert Downey Jr. sözlerinin tamamını yazdığı şarkılarda­n bir albümü 2004 yılında çıkardı ama pek tutmadı... Birçok eleştiri alan bu albümden sonra oyuncu bir daha albüm çıkarmadı. Ah be Iron Man!

10 Ümit Davala

Ümit Davala da albüm çıkaranlar­dan… 2004 yılında, Ümit Davala Werder Bremen’de oynamakta ve son derece başarılı bir dönem geçirmekte­ydi ancak sırf meraktan 8 parçalık bir rap albüm çıkarmıştı. Arabesk rap türündeki albüm, eski futbolcuya o dönem çokça eleştiri getirmişti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye