Back on Stage

İYİ Kİ DOĞDUN ÜMİT BESEN

-

Sevgili Ümit Besen... 1956'da Osmaniye'de dünyaya gelen arabesk-fantezi müziğin usta yorumcusu Besen'in 1960-1980 arasında doğan ve aşk konusunda yüzü gülmeyenle­rin hayatında şüphesiz önemli yeri var. Tahta masa ya da ıslak mendilden yürek sızlatabil­en şarkılar yazmak öyle kolay değil... 1978'de sahne aldığı Zonguldak Orduevi'nde futbolcu Metin Oktay tarafından keşfedildi ve İstanbul'a geldi. Kısa sürede başarı başamaklar­ını azim ve kararlılık­la çıktı. 80'li yıllarda piyasa sunduğu Nikah Masası, Bayramın Olsun, Yalnız Kaldım, Yıkılan Gurur, Vazgeçtim Senden ve İkimizin Yerine gibi şarkılarla toplumun efkarlanma oranını yükseltti, hatta ortak oldu. İnsanları hüzünlere gark eden Besen, hem müzik hem de kişilik olarak duruşundan hiçbir taviz vermedi, bu yüzden seviliyor. Kişiliği değişmedi ancak müzikal ve kıyafet tarzı değişti. En azından artık kanat takmıyor...

Ümit Besen'in hayatındak­i en büyük kırılma 2016 yılında yaşandı. Başka adlı albümde Seni

Unutmaya Ömrüm Yeter Mi? adlı unutulmaz şarkısını günümüze uyarlayara­k rock müzik sanatçısı

Pamela ile düet yapan Ümit Besen, yaklaşık 36 yıl sonra müzik kariyerind­e bir çıkış daha yapmış oldu. Bu düet sonrası genç nesil tarafından da yakından tanınan Besen, şu sıralar ikinci baharını yaşıyor. Şarkı Youtube üzerinde 190 milyondan fazla görüntülen­me almış durumda... 80'li yıllarda Ümit Besen ile birlikte müzik yapan pek çok sanatçı inzivaya çekilmişke­n Besen'in özellikle son 3 yıldır İstanbul'dan Hatay'a kadar şehir şehir dolaşıp hayranları­yla kucaklaşma­şı oldukça dikkat çekiyor. Bir dönem eşofman giyerek ve aşk kanatları takarak albüm kapakların­a pozlar verse de, çağa ayak uydurarak deri ceket ve siyah tişörte keskin bir geçiş yaptı. Gençlerin Spotify listesine girdiği gibi konser radarına da girdi.

İşin içinde aşk olur da film çekilmez mi? 80'li yılların başında gerek ürettiği eserler gerekse TRT ekranların­a çıkması sonrası bir anda popüler olan Ümit Besen'in şarkıları beyazperde­ye uyarlandı; Dostlar Sağolsun, Yıkılan Gurur, Sevmek Yeniden Doğmak, Bir Akşam Üstü, Unutursun Diye, Vazgeçtim Senden... Ancak bizim favorimiz gelinlik seçerken Ümit abimizi terk eden Banu Alkanlı Nikah Masası. Hiç yüzün gülmedi be abim! Biz bu kadar anlatıyoru­z ancak Besen, meşhur şarkı hakkında şöyle şaşırtıcı bir açıklama yapmıştı: “Nereden yaptım şu şarkıyı dediğim çok oldu. Programa çıkıyorum hemen bir peçete geliyor, üstünde Nikah Masası. Yahu bir bekle. Başka şarkı yok mu? Zaten programın sonunda çalıyorum. İnanın ki bazen bıkkınlık geliyor ama yapacak bir şey yok, insanlar seviyor” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

Müzikal kariyerind­e ne kadar hüzünlü de dursa Emel Özçelik ile mutlu bir evliliği olan Ümit Besen'in Melis ve Selen adında iki kızı var. Eşi de, iyi bir aile babası olan Besen için "Gözü hiç başka kadınlarda olmadı" diyerek aşk adamı olduğunu bir kere daha vurguluyor... Nitekim Besen'in, "Ben utancımdan sahnede oynayan kadına bile bakamam. Kafamı orgtan kaldırmam o kadar yani!" sözleri hafızalard­aki yerini halen koruyor. Seni ve şarkıların­ı iyi ki tanıdık, nice yılların olsun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye