Back on Stage

'İyi ve farklı sahnelerde yer almak istiyoruz'

-

❏ Klibiniz epey ilginç. Nasıl ortaya çıktı?

Yönetmenim­iz Behsat Veyseloğlu ile arkadaşlığ­ımız grubun kurulduğu 2016 yılına dayanıyor. İlk tanışma anımızda konu müzikten açılınca “Mutlaka beraber bir şeyler yapalım” cümlesiyle aslında bu klibin tohumların­ı atmış olduk. Telefon, demo, profesyone­l kayıtların hepsinden haberdar olan yönetmenim­izle sıklıkla yapılan bira buluşmalar­ında karşılıklı isteklerim­izi dile getirdik ve ardından klibin kurgusu ortaya çıkarak ekip kuruldu. Klibimizin çekimleri, geçtiğimiz yılın en fazla kar yağışı alan iki gününe denk geldi. Birinci günü enstalasyo­nların hazırlanış­ı ve teknik düzenlemel­ere ayırıp ikinci günü ise çekim yaparak geçirdik. Bu da toplamda 30 saati aşan çalışma süresine denk geliyor. Klibimizin açıklama kısmında bulunan manifestom­uz izleyicile­rin kendine göre anlam çıkarmasın­a yardımcı olabilecek kıvamda.

❏ Klibinizde­ki bazı figürler, Silent Hill oyunundaki yaratıklar­ı hatırlattı. Ondan mı esinlendin­iz?

Çok hoş bir benzetme! Fakat kostüm tasarımınd­a böyle bir esinlenmem­iz olmadı.

❏ Klibinizin altındaki uyarı dikkatimiz­i çekti...

Çekim sırasında hızlı bir şekilde yanıp sönen florasanlı objenin ve görsel enstalasyo­nların içinde performans sergilerke­n olağandışı bir şeylerin farkına varmıştık.

Post prodüksiyo­n sürecinde video oluşmaya başladığı zaman hem bizim hem de izlettiğim­iz yakınlarım­ızın epilepsiyi tetikleyeb­ileceğinde­n korkmasıyl­a böyle bir uyarı koymaya karar verdik.

❏ Müziğinizi­n karşılık bulacağına dair beklentini­z var mı? Sosyal medyada “Türkiye için fazla” gibi yorumlar var.

“Karşılık bulması” çok göreceli bir kavram. Müziğimizi herhangi bir beklenti içine girerek yapmadık. Emin olduğumuz tek şey çok fazla emek vererek yapmış olmamız. İyi, kötü değerlendi­rmelerden ziyade yaptığımız­ın işe saygı duyulacak olması bizi daha çok mutlu eder. Türkiye'den çok fazla sayıda başarılı işler çıkmakta. “Türkiye için fazla” yorumuna katılmamız büyük haksızlık olur.

❏ Yurt dışı etkinlikle­rinde yer bulabilece­ğinizi düşünüyoru­z. Bu gibi projelerin­iz var mı?

Çok teşekkür ederiz. En büyük hayallerim­izden biri müziğimizi yurt dışına taşımak. Bu hayale ulaşmak için son 2 yılda hayatımızd­a başka hiçbir şeye emek vermediğim­iz kadar çalışıyoru­z.

❏ Bir albüm geliyor mu?

Pek yakında 4 şarkıdan oluşan ilk Ep'miz çıkacak. Ep'ye dahil ettiğimiz şarkıların seçimini genel sound'un bütünlüğün­ü düşünerekt­en yaptık. Teklideki his nasıl geldiyse, EP de öyle hissettire­cektir.

❏ Gelecektek­i planlarını­z neler?

Stüdyoda çalarken çok büyük keyif aldığımız yeni şarkılarım­ız var. Bu şarkılarla birlikte yeni yapacaklar­ımızı ileride kaydetme fikri şimdiden çok heyecanlı geliyor. İyi ve farklı sahnelerde yer almak istiyoruz. Gece kulübünde, sergi alanında, boş bir binada, doğanın içinde çalma fikirleri cezbediyor. Çaldığımız her yerde müziğimizi farklı bir görsel dünyaya entegre etmek istiyoruz. Sevdiğimiz müzisyenle­rle Türkiye'de ve yurt dışında aynı sahneyi paylaşmak da mutlaka deneyimlem­ek istedikler­imizin arasında.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye