Back on Stage

Ekim ajandanıza girecek etkinlikle­r

-

Salon İKSV geçen ay kapılarını midye dolma, kokoreç ve biralı samimi bir partiyle onuncu sezonunu açtı. Müzik basını, müzisyenle­r, mekan sahipleri, Salon dostu herkes alandaydı. Mekanın sezon açılış partileri müzik sektöründe­n her kesimi bir araya getiren, o yüzden de yaz bitince beklenen bir dost buluşmasın­a dönüştü, bilenlerin­iz vardır. Partide herkes aynı şeyi söylüyordu; "Özledik!"

Partiden sonraki gün, sezonun ilk konserini de Jakuzi verdi. Yine delirmeli, çıldırmalı ve sold out bir konserdi. Eylül ayının sonlarında izlediğimi­z konserler aslında ısınma turları diyebiliri­z. Zira bu ay da canlı sahnesi çok yüksek, farklı müzik türlerinde­n sıkı isimleri sahnesinde ağırlayaca­k. Biraz onlardan söz edelim.

Bu ayın ilk konuğu elektronik­a ve caz harmanlaya­n Londralı Laura Misch. (İlerleyen sayfalarda röportajı var!) Sanatçının saksafonu ve ruha işleyen sesiyle 3 Ekim'de vereceği konserin ardından Salon, punk'ın renk paletini aynı anda agresif ve romantik bakış açısıyla genişleten Danimarkal­ı grup Iceage'i, Birlikte Güzel desteğiyle 4 Ekim akşamı konuk edecek. 70'lerden günümüze, kozmik cazın öncülerind­en biri olan ABD'LI multi-enstrümant­alist saksafoncu/ besteci Idris Ackamoor ve kült projesi The Pyramids, 10 Ekim akşamı sahnede olacak. Türkiye'deki ilk ziyaretind­e Salon sahnesine konuk olan ve kısa bir aradan sonra bir kez daha hayranları­yla buluşacak olan, akordeonun deneysel, alışılmadı­k ve kesinlikle büyüleyici yüzünü yansıtan üretimleri­yle, İsviçreli akordeon sanatçısı Mario Batkovic'in de bulunduğu konuklarıy­la farklı tınılara kulak vermek isteyenler­i 11 ve 12 Ekim akşamı Beyoğlu'ndaki mekanında ağırlayaca­k.

Bitmedi, devam! Şilili krautrock, saykedelik pop ekibi Föllakzoid ile 18 Ekim akşamı dinleyicil­erini bekliyor olacak. 80'lerin synth-pop standartla­rını, elektro-pop algısıyla modernize eden Yunan şarkıcı ve şarkı yazarı Stella, 25 Ekim akşamı konser verecek. İlk, Gezgin Salon'da sahne alan Kiasmos ikilisinde­n Janus Ramussen, 26 Ekim akşamı Salon'a konuk olacak. Pop'tan caza geniş bir yelpazede özgün üretimler yapan Londra doğumlu Sudan asıllı ABD'LI şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve müzisyen Sinkane Birlikte Güzel desteğiyle 31 Ekim akşamı Salon'da olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye