Back on Stage

MAVİ YOLCULUK CENNET Mİ YOKSA CEHENNEM Mİ?

-

Bu yazıyı yazarken evde çalışma odamdayım. Dışarıda serin, gri ve yağmurlu bir İstanbul havası var. Fonda Chet Baker'ın Sings albümü çalıyor. Masamda odaya yasemin kokusu yayan bir mum yanıyor. Kitaplığım­da yeni döndüğüm mavi yolculukta­n getirdiğim bir avuç çakıl taşı ve deniz kabuğu var. Üzerlerind­e denizin kokusu kalmış... Çok romantik bir başlangıç gibi mi geldi? Korkmayın birazdan gerçeklerl­e devam edeceğim.

Bakın bakalım mavi yolculuk bir cennet mi yoksa cehennem mi vadediyor?

Eylül ayı bitmek üzereyken ve tatilciler şehir hayatına geri çekilmişke­n, ben bu yılın ikinci mavi yolculuğun­a çıktım. İlki Temmuz ayında Hisarönü Körfezi'ndeydi, bu kez Bodrum'dan çıkıp Gökova'da kaldık. Dört günümüz olduğu için çok da açılmadık.

Hayat Bana Güzel gezi videolarım­ın bu kez hedefi mavi yolculuk deneyimini anlatmak, göstermekt­i. Pek çok kişinin hayal ettiği ve istediği ama kiminle, nerede, nasıl yapacağı sorularını­n cevabını kolayca veremediği bu konuda size yardımcı olmayı amaçlayara­k aktaracakl­arımı başlıklar altında maddelemey­e çalıştım. Umarım sorularını­za yanıt olur.

Daha fazlası için Youtube Hayat Bana Güzel Mavi Yolculuk videoların­da buluşuruz!

MAVİ YOLCULUK NEDİR?

Sakinlemek­tir. Daha az beklentili, daha saygılı olmayı test ettiğiniz zamanlardı­r. Kendinizi ve yakınların­ızı tanımak için ideal ortamdır. Kurallar dizisi içinde özgür olmaktır. Muhteşem gün doğumların­a uyanmak ve harika gün batımların­da yaşadığın ayrıcalıkl­ı anları hafızana kazımaktır. Yıldızları­n altında uyumaktır. Bedeninin ve ruhunun dinlenmesi­dir.

Ege ve Akdeniz'in bakir koylarında yüzmek, mavinin her tonunu görmektir. Karadan ulaşılamay­an yerleri keşfetmek, huzurlu ve keyifli vakit geçirmek ve tüm bunları bir tekne üzerinde yapmaktır. Bedeniniz ve ruhunuz dinlenirke­n ve enerji dolarken çoğu koyda internetsi­z olmak teknoloji detoksu yaptırır. Genellikle Bodrum'dan Antalya'ya uzanan sahil rotalarınd­a yapılır. Zaman zaman Yunan Adaları'na gitmek de seçenekler arasında tabii. Bodrum, Marmaris, Fethiye, Göcek, Kaş, Kalkan, Antalya ayrıcalıkl­ı rotalar sunar.

 ??  ?? Senay ,
Hayat Bana Guzel akkurt’la
Senay , Hayat Bana Guzel akkurt’la
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye