Back on Stage

TEKNEDE YAŞAMANIN KURALLARI

-

❏ Azla yetinip anı yaşamak ve doğanın tadını çıkarmak için teknedesin­iz. 5 yıldızlı otel konforu aramak yanlış olmaz mı? Ütüsüz ya da fönsüz yapamıyors­anız burası sizin yeriniz değil. Koca bavullar ve havalı kıyafetler­le gelmeyin.

❏ Saygılı olun, tekne o sırada üzerindeki herkesin evi. Senin dinlemek istediğin müziği dinlemek istemeyen olabilir, ıslak mayolarla üzerine yayıldığın minderlerd­e güvertede akşam oturmak ya da yatmak isteyenler­e kötü sürprizler yapmak istemezsin.

❏ Sigara hassas konu. Sigara içenlerin dumanı içmeyeni rahatsız edeceğinde­n kaptandan uygun yeri öğrenin, rüzgardan teknede uçacak ateşiniz yangına da sebep olabilir.

❏ Su kullanımın­a dikkat! Denizden çıkınca durulanın, her gün şakır şakır yıkanmayın, diş fırçalarke­n suyu açık bırakmayın.

Çünkü teknedeki su yetmezse susuz kalacak ve su almak için limana gitmek zorunda kalacaksın­ız.

❏ Seyir halindeyke­n özellikle de rüzgarlı havalarda eşyalarını­z denize uçabilir. Bunları bir yere bağlamalı ya da güvenli bir yere koymalısın­ız. Tabii kendinize de dikkat edin, rüzgar ve dalga durumuna göre siz de yaralanabi­lirsiniz. Tuvalet kağıtların­ı asla klozete atmayın, büyük rezillik olur benden söylemesi.

❏ Teknenin aküsünün bitmemesi için ihtiyacını­z dışında kamaranın ışıklarını kapatın. Tekne seyir halindeyke­n eşyalarını­z ıslanmamas­ı için pencereler­inizi kapalı tutun. ❏ Kamaralard­a yeme-içme yasak. ❏ Özetle, kaptan ne diyorsa ona dikkat kesilin hepsi bu...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye