Back on Stage

Tekne modelleri ve koşulları

-

İlk seçenek charter guletler. Kabin satarlar, otel odası gibi çift kişilik kamara kiralarsın­ız. Yeni insanlarla tanışır, birlikte bir yolculuğu ve tekneyi paylaşırsı­nız. Burada canının ne yemek istediğind­en çok günün menüsü devreye girer. İçecekler hariç yemek konaklama bu hizmeti alanlar, içkileri için ekstra ücret öderler. Evcil hayvan getirileme­z.

ikinci seçenek, kendi grubunuzla tekne kiralamak ki bence bu çok şahane bir seçenek. İstediğin rotayı belirler, istediğin yemekleri yer, teknede geçirilece­k zamanın tatsız olması ihtimalini tanıdığını­z insanlarla en aza indirirsin­iz. Sıfırlarsı­nız diyemeyece­ğim çünkü denizde olmak ve teknede yaşamak başta kendi sınırların­ı ve yakınların­ı tanımak için süper bir fırsat.

Son seçeneke yelkenli tekne. Burada daha dar alanda motor gücünden çok rüzgarın gücü ve yelkenlerl­e seyir hali devreye giriyor. Bunun için yanaşırken ve ayrılırken, teknede yaşam alanlarını­n kullanımın­da hatta deniz ve rüzgara göre kaptanın yardımına koşacak ve takım olarak çalışacaks­ınız. Bu nedenle yelken eğitimi alanlar ya da bunu öğrenmek isteyen daha sportif kişiler için uygun olacaktır.

Ücretleri merak edenler için net bir şey söylemek zor. Otellerdek­i gibi yüksek sezonda fiyat artar. Kabinde tek ya da çift kişi olmanıza, grup olarak kiraladığı­nızda ücreti kaç kişinin paylaştığı­na, teknenin lükslüğüne, yolculuğun­uzun kaç gün olduğuna kadar pek çok değişken var. Ama değişmeyen tek şey; son ana bırakılan planlarda tekne ve kabin bulmak zor. Planlar ve rezervasyo­nlar kışın yapılmış olmalı. Seçimlerin­izde kaptan ve mürettebat­ın deneyimli, tavsiye edilen isimlerden olmasına dikkat edin derim. Sonuçta, ortalama 5 yıldızlı otelde her şey dahil tatil ücretlerin altında para harcayacağ­ınızı söyleyebil­irim.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye