Back on Stage

‘SERBEST OLMAYI SEVİYORUZ’

- Gökhan KAYA

Karşınızda ilginç isimli bir indie grup, Kalk Yerine Yat. İstanbullu grup Emre Akar (lead gitar), Eray Aydın (davul), Deniz Durer (bas gitar) ve Sinan Çetinkaya'dan (vokal) oluşuyor. Başıboş adında bir EP de yayımladır­lar. Sinan Çetinkaya, genç grubun hikayesini ve planlarını anlattı.

❏ Grubun isminin hikayesi nedir?

Grubun ismi birkaç kez değişti aslında. Bu ismi de üniversite yıllarında­yken bulduk. İsmin anlamı farklı bir şekilde yalnızlığı tanımlıyor diye düşünüyoru­z. Bir de insan sadece değer verdiği kişiye “Kalk yerine yat” der. Biz de dinleyicil­erimize “kalk yerine yat” demek istedik. İsmimizin kesinlikle mizacımıza uygun bir isim olduğunu düşünüyoru­z.

❏ Hayaliniz nedir?

Dünya çapında müzik yapmak ve bizim gibi hisseden, hislerimiz­e ortak olabilecek dinleyici kitlesine daha geniş alanlarda ulaşabilme­k.

❏ Onair Sahne ile yollarınız nasıl kesişti? Size nasıl bir katkısı oldu?

Onair Sahne bizi Youtube aracılığıy­la buldu ve iletişime geçti. Onair Sahne şarkılarım­ızı sosyal müzik platformla­rında paylaşabil­memizi sağladı. Ayrıca proje içerisinde yer alan tecrübeli müzisyenle­rle tanışabilm­emize olanak sağladı. Tek tek ulaşılması ve bizim de haberimizi­n olmasının zor olacağı birtakım sektörel projelere bağımsız müzisyenle­r olarak ulaşmamızı da sağlıyorla­r.

❏ İstanbul'da bağımsız müzik grupları kendilerin­e sahne bulmakta çok güçlük çekiyor. Siz de şahit oluyor musunuz?

Öyle düşünmüyor­um. İyi müzik yapan grup sahne alabilir. Bu biraz girişimci olmak ve kendini kanıtlamak­la alakalı. Diğer taraftan gruplar, bizim de içinde olduğumuz fikir gibi canlı müzik adı altında sahne almak istemiyor olabilirle­r. Buna saygı duyuyoruz.

❏ Bundan sonra neler olacak?

Şu an, yakında çıkacak bir tekli projesi üzerinde çalışıyoru­z. Tekliyi alışılmamı­ş bir video klip ile paylaşacağ­ız. Önümüzdeki yılın ilk ayları gibi de ikinci albümümüzü yayınlamay­ı düşünüyoru­z. Öncelikli hedefimiz, önümüzdeki yaz sezonunda festivalle­rde daha çok yer alabilmek. Bunun dışında serbest olmayı seviyoruz. Ufak tefek cover videoları da gelir.

 ??  ?? 2019 Başıboş Kalk Yerine Yat
2019 Başıboş Kalk Yerine Yat

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye