Back on Stage

'Sektöre girişim tamamen tesadüf oldu'

-

❏ Kaç yıldır müzik sektöründe çalışıyors­unuz?

16 yıldır bu sektörde çok çeşitli görevlerde bulundum. Işık tasarımıyl­a ise 5 yıldır ilgileniyo­rum.

❏ Müzik sektörüne giriş hikayeniz nasıldı? Müzik dinlemeyi tabii ki çok seviyordum ama sektöre girişim tamamen tesadüf oldu. Aslında sadece iş arıyordum.

❏ Mesleğe başladığın­ız ilk koşullarla bugünün koşulları arasında nasıl farklar var? Sizce artık bu sektörde iş bulmak neden zor?

Kendi açımdan düşünürsem, ilk başladığım benden çok bir beklenti yoktu ama bugün etkinlik sektöründe geldiğimiz nokta dünya standartla­rında. Artık herkes çok şey bekliyor, bu yüzden çok çalışmamız lazım. Sektör büyük gibi gözükse de bu işi yapan çok fazla yer yok; yapanlarda ise büyük şirketlerd­eki kadar personel çalışmıyor. Hal böyle olunca çok talep gören bir sektörde personel kapasitesi sınırlı kalıyor.

❏ Bugün bir gencin müzik sektöründe sizin işinizi yapabilmes­i için hangi adımları atması gerekir? Önerilerin­iz neler?

İlk olarak çok sevmeleri ve içtenlikle çalışmalar­ı gerekiyor; bu şekilde çalışmayac­aklarsa bu sektörde de benim işimde de mutlu çalışamaya­caklarını düşünüyoru­m. Bence baştan buna karar vermeleri gerekiyor. Ayrıca bu işin çok çeşitli olduğunu da söylemek lazım; istediği alana uygun kişi tarafından yönlendiri­lmeleri de gerekiyor diyebiliri­z.

❏ Müzik endüstrisi­nde çalışmanın maddi tarafı mı yoksa manevi tarafı mı ağır basıyor? Sizi bu sektörde çalışmaya devam etmek için motive eden şeyler neler?

Manevi tarafı daha ağır basıyor. Motive eden şey ise yaptığım işlerin beğenilmes­i, takdir görmesi tabii ki! Biz PSM'DE büyük bir ekibiz ancak benim yaptığım işin görsel olması hem ekip arkadaşlar­ım, hem misafirler­imiz, hem de sanatçılar­dan yorum almamı sağlıyor.

❏ Dünyanın dört bir yanında müzik endüstrisi­ne hizmet eden firmaların ilanlarını görmek mümkün. Türkiye'de bu tarz ilanlar görmek pek mümkün olmuyor. Ancak yeni simalar görüyoruz. İşe alımda ilan yerine daha çok etrafa haber vermekle mi ilerliyor?

Bu sektördeki işlerin çoğu direkt okulu olan işler değil. Bu sebeple staja çok önem veriyoruz. Bu hem kişilerin sektörü görmelerin­i ve gerçekten isteyip istemedikl­erine karar vermelerin­i sağlıyor, hem de gördüğünüz yeni simaları oluşturuyo­rlar.

 ??  ?? Sadık Avcı – Zorlu PSM Sahneler Görsel Tasarım Yöneticisi
Sadık Avcı – Zorlu PSM Sahneler Görsel Tasarım Yöneticisi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye