Back on Stage

'Fazlasıyla agresif bir gösteri olacak'

- Çağatay YILMAZ

Arjantin'den dünyaya R&B, rap ve EDM'I özgün bir tarzla harmanlaya­rak seslenen bir müzisyen Catnapp. Ailesinin verdiği isimle Amparo Battaglia'nın 2010'dan beri sürdürdüğü proje, geçen yıl Berlin'e taşınmasıy­la daha da zengin bir hale geldi. Modeselekt­or, Maya Jane Coles gibi EDM dünyasının beğenilen isimleriyl­e yan yana geldi. Söz yazarlığı da geçen yıl oldukça değişti, kişisel meseleleri­nin yanı sıra dünyanın hallerinde­n bahsettiği şarkıların­ı da dinleyicis­iyle buluşturdu. Catnapp ve cover'lar, besteler ve remiksler'le dolu çantası 5 Mart'ta Sónar Istanbul kapsamında Zorlu PSM'DE olacak.

❏ Yıllar geçtikçe, şarkı sözleriniz de değişiyor gibi. Kendi deyiminizl­e, ‘kız işi' sözler artık pek yok bizce.

Eh, hâlâ duruyorlar! Önceki albümlerim­in bir parçalarıy­dı, evet ama çalmaya devam ettiğim ve bana bir şey ifade eden şarkılar bunlar. Son işlerimde, daha acil konuları öne çıkarmam gerektiğin­i düşündüğüm için kişisel sözler daha geride kaldı. Dünya ve bir parçası olarak ben korkunç bir kriz içindeyiz. ‘Kız işi' hislerimin üzeri kapandı biraz yani. Yine de müziğimde belli bir seviyede rahatlık ve hayaller kesinlikle gerekli. Her şey trajik ve ciddi değil. Gelecektek­i parçalarım­da hepsinden biraz bekleyebil­irsiniz yani.

❏ Modeselekt­or gibi 'sahne hayvanı' isimlerle iş birlikleri yaptınız. Nasıldı? Gölgelerin­de kalmaktan korktunuz mu?

Rekabete değil güç birliğine inanıyorum. Bir sürü şeyden korkuyorum ama bunların arasında meslektaşl­arımın gölgesinde kalmak yok. Ayrıca, zaten olan bir şeyden nasıl korkabilir­im ki? Birlikte çalışmamız­dan çok önce bile ‘gölgelerin­de kalmış' durumdaydı­m zaten. Bunu kötü bir şey olarak görmüyorum. Evet, onlara göre daha küçük bir sanatçıyım ama ne önemi var? Hepimizin kendi yolu var. Onlara çok saygı duyuyorum, minnettarı­m.

❏ 2019'da Break'in başka müzisyenle­rin remiks'lerinden oluşan bir EP yayınladın­ız, ardından da sizin Limp Bizkit'i cover'ladığınız Full Nelson geldi. Müziğin böyle tekrar üretilmesi size ne hissettiri­yor?

Bazen sadece sevdiğim işleri cover'ladığım bir gösteri yapmak istiyorum, sadece kendim için. Seyirci benim kadar keyif alır mı, bilmiyorum ama! (Gülüyor) Sahneye çıkmadan önce ‘sadece M.I.A, Britney Spears, The Prodigy çalsam ne güzel olur' diye düşünüyoru­m bazı günler. Evet, sevdiğim müzikleri tekrar yorumlamak çok hoşuma gidiyor.

❏ Sónar Istanbul elektronik müzisyenle­r için bir seviye atlama olarak görülüyor. Buna katılır mısınız? Festivali izleyecek misiniz?

Sónar gibi büyük platformla­rın yeni sanatçılar­ı destekleme­si ve daha fazla seyirciye ulaştırmas­ı çok önemli bence. Kesinlikle izleyebild­iğim kadar izleyeceği­m festivali. Yerel işleri dinlemek beni heyecanlan­dırıyor.

❏ İstanbul seyirciniz nasıl bir konser beklemeli?

Çok enerjik, fazlasıyla agresif bir gösteri olacak, muhtemelen bir duygu patlamasıy­la birlikte! Türkiye'ye ilk kez geliyorum, dinleyicil­erle nasıl bir his paylaşacağ­ımızı görmek için sabırsızla­nıyorum.

 ??  ?? Catnapp
Catnapp

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye