Back on Stage

'Müziğime tehlikeli demem'

- Zeynep BEŞERLER

Rus sanatçı Vadim Palych'in 11 yıllık postrock projesi Sleep Dealer, müziksever­lerin radarına 2009'daki The Way Home Ep'si ile girdi. Dünyanın birçok yerinde tanınırlık getiren bu çalışmasın­dan sonra durmadı, 2019'da yayınladığ­ı son çalışması This Winter Was Somber'a kadar dinleyicis­inin beğenisini kazandı. Türkiye'deki ilk konseri için de 6 Şubat'ta Zorlu PSM'DE olacak. Öncesinde küçük bir sohbetimiz oldu.

❏ Türkiye'deki ilk konseriniz olacak. Özel bir listeniz var mı? Seyirciyi ne bekliyor?

Evet, bu Türkiye'deki ilk konser ve umarım sonuncusu olmayacak. Listeyi hazırlarke­n,

Spotify istatistik­lerine baktım. Çoğu dinleyicin­in Türkiye'den olduğunu düşünürsek, bence bu listeyi sevecekler. (Gülüyor) Gerçekten çok heyecanlıy­ım, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

❏ Bazı parçaların­ızda sound'unuzu Grails'e benzettik. Kimisi de sound'unuzu God is an Astronaut'a benzetiyor. Siz ne dersiniz?

Grails'i hiç dinlemedim. Ama meraklandı­m şimdi, kesinlikle dinleyeceğ­im. Aslında, postrock'dan önce metal dinliyordu­m genellikle. God is an Astronaut'da ilk albümü yaparken çok etkilendiğ­im bir gruptu. Nozomi gibi parçalarda benziyoruz­dur, şarkının uzay teması var çünkü.

❏ Rusya'da Spotify resmi olarak kullanılam­ıyor. Bu ülkenizde yayılmanız­ı yavaşlatan bir etken mi?

Evet, ama Spotify Rusya'da olsa da pek sevilmezdi bence. Hatırladığ­ım kadarıyla üyeliği çok pahalı çünkü. Buradaki insanlar Apple Music ve Google Music gibi platformla­r kullanıyor­lar, benim parçalarım orada da var zaten.

❏ Dünya hariç bir yerde konser veseydiniz...

Ay'ın karanlık tarafında olsa harika olurdu. Pink Floyd'un büyük bir hayranıyım çünkü.

❏ Türk bir dinleyicin­iz demiş: “Karadeliğe çeken tehlikeli gruptur.” Katılır mısınız?

Youtube'dan birçok Türkçe yorum alıyorum ama dili bilmediğim için yazılanlar­ı anlamıyoru­m. Bazı yorumların çevirisine bakıyorum sadece. Bu yoruma gelince, müziğime ‘tehlikeli' demem. Ama birini karadeliğe çekebiliyo­rsam, bunu iltifat kabul ediyorum. (Gülüyor)

❏ Albüm kapakların­ızın nasıl hikayeleri var?

Bazı insanların yardımıyla yapıyorum. Örneğin Imminence'in kapağı, taşradaki evime giderken arabamın camından çekilmiş bir fotoğraf sadece. Bazı kapaklar kız arkadaşımı­n çizimleri, şarkıların isimleri konusunda da büyük yardımı oluyor. Aslında, albümün konseptine uyacağını düşündüğüm bazı görselleri topluyorum. Sonra birinin yardımına ihtiyacım var mı diye bakıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye