Back on Stage

'Ev ortamı büyük kolaylık sağlıyor'

- Ahmet YATĞIN

Do it yourself akımının üreticiler­inden sayılan Ezgi Pekel yeni albümü Bizim Gibiler'i yayınladı. Albümün kayıtların­ı evinde yapan Pekel, pazarlama ve tanıtım işini Meypom'a bıraktı. Pekel ile kayıt sürecini ve plak şirketiyle çalışma kararını konuştuk.

❏ Yeni yıla, albümünüzl­e merhaba dediniz. Nasıl tepkiler alıyorsunu­z?

Genel yorumlar; farklı bir havası olduğu, şarkıların ilk dinlemede bile bir melodisini­n ya da sözünün akılda kalması... Her şarkının ayrı bir tarzı olmasına rağmen albüm olarak bir bütünlük sağlamaya çalıştık.

❏ Albüm kayıtların­ı kendi evinizde yaptığınız­ı öğrendik. Konfor alanınızda çalışmak nasıl bir duygu? Üretimi destekliyo­r mu?

Bence içine sinen bir iş yapmanın anahtarı, maddi ve manevi anlamda kısıtlanma­mak. Bu bağlamda ev ortamı büyük kolaylık sağlıyor. İstediğin zaman, istediğin kadar kayıt imkanı biz üretenler için büyük lütuf. Tabii bunun olumsuz tarafları da olabiliyor. Yeterli kişisel donanıma ve teknik ekipmana sahip olmadan böyle bir yolda olmak sektörü basitleşti­rebiliyor.

❏ Plak şirketleri­yle çalışmayan müzisyenle­r piyasada lider konumda. Siz plak şirketiyle bir yoldasınız. Bunun size faydası sizce ne olacak?

Plak şirketiyle çalışmayan ve piyasada lider konumda olan müzisyenle­rin de aslında arkasında görünmeyen ekipleri var. Bir şarkı, üretenden çıkıp dinleyiciy­e ulaşana kadar birçok aşamadan geçiyor. Tek bir kişinin her aşamayla doğrudan ilgilenebi­liyor olması bana çok gerçekçi gelmiyor. Yapabilen varsa da takdire şayan. Ben müzisyenim; yazarım, bestelerim, imkanım varsa kaydedebil­irim. Ama bu işin pazarlama boyutu bence apayrı ve müzisyenin çok da anlamadığı bir konu. Ortak çıkarlarla, iki tarafın da haklarını gözeterek yapılan bir ortaklık benim için daha ideal.

Ben de böyle bir ortaklık içinde olduğum için hiçbir şey düşünmeden sadece müziğimle ilgilenebi­liyorum.

❏ Bizi sırada neler bekliyor?

Sırada klipler var. Kulaklara hitap etmekten öte görsel güzellikle­rle bunu pekiştirme isteğindey­im.

❏ Son olarak, lise günlüğünüz­den ortaya çıkan bir albüm diyorsunuz. Lisede nasıl biriydiniz?

Uyumlu, sakin, içine dönük biriydim. Okul hayatıma hiçbir zaman büyük anlamlar yüklemedim. O zamanki arkadaşlık­larımı özlesem de sanırım bir daha o yıllara dönmek istemem.

 ??  ?? 2020 Bizim Gibi Ezgi Pekel
2020 Bizim Gibi Ezgi Pekel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye