Back on Stage

'Şirketlere ihtiyacın yok artık'

- Ahmet YATĞIN

Elektronik synth seslerle rock müziği harmanlaya­n Taha Gürbüz'ü daha önce Jilet grubundan duymuştuk. Grubun kitlesi sınırlı kalınca Gürbüz, kariyerine solo devam etme kararı aldı. Çıkardığı şarkıları konserlerl­e dinleyicil­ere duyurmak için hazırlık yapıyor. Taha

Gürbüz 26 Şubat'ta Kirli Depo'da, 20 Mart'ta Hangart'ta sahne alacak. Müzisyenle yaptığımız kısa sohbetimiz...

❏ Öldür Beni teklinizde Ceren Kaan ile birlikte çalıştınız. Kariyerini­zdeki ilk düet sanırım. Ortak bir şarkı yapmak nasıldı?

Eski grubumla Beyazıt Öztürk düetimiz var. Bir de Ege Çubukçu'nun Yolumuz Aynı isimli teklisinde yer aldım ancak sağ olsun ismim geçmiyor... Ceren, solo kariyerimd­eki ilk düetim. Şarkının söz, müzik ve düzenlemes­i bana ait olduğu için kendimle sürecim zordu. Şarkı 10 senelik ama bu hali içime en sinen oldu.

❏ Yerli rock müzik, istisnalar hariç diğer türlerle uyum sağlamakta zorlanıyor sanki. Siz elektronik seslerle rock müziği bir arada kullanmayı tercih ettiniz. Risk aldığınızı düşünüyor musunuz?

Hiç sanmıyorum. Çünkü günümüz alternatif rock bu öğelerden besleniyor. Türler birbirine karışmış durumda. Bu bir tercih. O şarkının ruhu bence o şekilde daha iyi kendini gösteriyor­du. Ancak yeni çıkardığım akustik versiyonda bambaşka bir anlatım ortaya koymaya çalıştım. Daha karanlık ve daha melankolik... Şehrin gri havasında içinden bağrışlar koparan âşık bir adamının anlatımı.

❏ Konser mekanların­da fenomenler sahne almaya başladı. Rekabet düşünülünc­e sanatçılar açısından durum zora mı giriyor?

Bir yandan daha iyi, diğer yandan daha zor. Ürettiğin şeyleri insanlarla paylaşmak için şirketlere ihtiyacın yok artık. Bu çok ciddi bir özgürlük. Ancak bir yandan da çok fazla üretim var. Bu da şarkıların keşfedilme süresini uzatıyor. Her şey senin inanman, devam etmen ve en önemlisi keyif almanla alakalı.

❏ Gelecek planlarını­z neler?

Uzun süre ara vermiştim, sahne almaya başladım. Arkadaşlar­ımla daha rock sound'unun hakim olduğu ve bir de benim kontrbas çaldığım daha akustik bir repertuvar hazırladık. Yeni şarkılar da yolda.

 ??  ?? Taha Gürbüz
Taha Gürbüz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye