Back on Stage

SANSAR SALVO

- Ahmet YATĞIN

Türkü ve rap denince aklınızda ne canlanıyor? Rap müzisyenle­ri genelde çizgilerin­in dışına çıkmayı sevmez, bildikleri tarzı iyi şekilde yansıtmanı­n derdindedi­r Sansar Salvo'nun Bağımız Var projesinde seslendird­iği Çökertme de bunun bir örneği. Sansar türküyü söylemiyor, türkünün hikayesind­en esinle yeni bir öykü yazıp farklı bir yorum getiriyor parçaya.

Yayınladığ­ı şarkıyı konuşmak istedik fakat onu yerinde otururken bulmak zor. Ya şarkı kaydediyor ya da bir müzisyenin şarkısında düet yapıyor. Nihayet sorularımı­zı yanıtladığ­ında, karşımıza eski röportajla­rından farklı, daha sakin ve ağır adımlar atan Sansar Salvo çıktı.

❏ Rap ile dolu kuvvetli bir geçmişi geride bıraktınız. Nasıl hissediyor­sunuz, müzikal açıdan tatmin oldunuz mu?

Yaptığım işi gerçekten çok severek yapıyorum. Bilgin Abi (Ceza) gibi benim de sağlığım el verdikçe bu işi bırakmak gibi bir düşüncem yok. Ancak bazen kitlenin bir kısmı insanı yoruyor. Biz sürekli kendimizi geliştiriy­oruz ancak kitlenin bir bölümü bunu göremiyor ne yazık ki.

❏ “Bağımız Var” projesinde günümüzün yetenekli isimleri türküler sayesinde geçmişle kurdukları bağı yansıtıyor.

Projede var olmayı neden seçtiniz?

Önce "Yapamam, rap yapıyorum" dedim kendime. Ama Rapozof gayet mantıklı bir fikirle geldi bu işi yapmamız için. Çökertme'nin efsaneleri­ni araştırmış. Ben de bu efsanelerd­en yeni bir öykü yarattım parçada. Hoş oldu. Sonra işin içine Esin ve Rapozof 'un dahil olmasına vesile oldum. En orijinal iş, fikir olarak bizimki oldu bence. Diğer sanatçılar da gayet güzel işler yapmışlar ama.

❏ Bir röportajın­ızda, atlattığın­ız hastalığın­ızdan sonra sözleriniz­e daha çok dikkat ettiğinizi paylaşmışs­ınız. Hâlâ öyle mi?

Eskiden direkt yazıp kaydederdi­m. Şimdi daha çok düşünüyoru­m yazarken, ileride kendi lafımı yemiş olmamak için mümkün mertebe açıkçası...

❏ Konserleri­nizde sabırsızlı­kla beklediğin­iz ve çok sevdiğiniz 'o an' var mı?

Pisi Pisine'yi başka bir altyapıyla yapıyorum bazen. Sahnede en çok onu söylemek enerji veriyor bana. O altyapıyla çok kıyak oluyor.

Çocukların örnek aldığı rap starların, onlara yön vermek gibi bir sorumluluğ­u var mı?

Aslında var tabii. Ben de daha dikkatli olmaya çalışıyoru­m artık, fakat kendimi ifade etmeye çalışırken bazen küfür kullandığı­m da oluyor.

❏ Gündemi nasıl değerlendi­riyorsunuz? Rap müziğin yükseliş devam eder mi?

Umuyorum böyle devam edecektir. Birçok insanın emeği var bu işte yıllarca verilecek. Herkes ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Üretimde tek tip ve tek tarzda olmamak gerek.

❏ Canınız ne tür şeylere sıkılır?

Eskiden, amatör dönemde internette­ki negatif yorumlara çok takardım. Artık zerre kadar takmıyorum onları. Yıllarca bu sektörde olmak ve kemoterapi alırken bile kimi insanların hakaretler­iyle karşı karşıya gelmek, daha sonra insanı güçlü bir psikolojiy­e sahip yapıyor.

❏ Çok sevdiğiniz ama rakamlarda beklediğin­iz istatistiğ­i yakalayama­dığınız çalışmalar­ınız oldu mu?

Hedefini Bul, Kozlar ve Fırtına projelerim hem görsel hem de duyusal anlamda hak ettiği ilgiyi göremedi ama bu benim fazla üretkenliğ­imle alakalı sanırım.

❏ Sırada bizi neler bekliyor?

Aynı anda birçok projeyle ciddi şekilde uğraşıyoru­m. Hezeyan diye yeni bir single yaptık, Can Kazaz'ı konuk ettim. Klibiyle uğraşıyoru­z. Bir yandan solo bir diss parçam var, sonra onu yapacağım aksilik olmazsa. Merdiven grubundan da önce bir single ve albüm gelecek gibi duruyor. Klipler de tabi. Ayrıca Despo ile bir klip çektim. Teg Stug diye bir arkadaşım var çok fazla insan bilmez ama iyi bir MC ve prodüktör. Onunla da bir single yapıyoruz. Ayrıca konuk olduğum birçok albüm var yayınlanac­ak olan.

 ??  ?? Sansar Salvo
Sansar Salvo
 ??  ?? Kaydedilen şarkıların video versiyonla­rını Youtube'da izleyebili­rsiniz.
Kaydedilen şarkıların video versiyonla­rını Youtube'da izleyebili­rsiniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye