Back on Stage

FESTİVAL REHBERİ

-

Yurt dışı festivalle­rinin programlar­ı açıklanmay­a başladı. Hatta kimisinin biletleri çoktan tükendi. Yaza doğru bir festivale gitmeyi yapmaya niyetliyse­niz, ajandanızı önünüze alın ve hesap yapmaya başlayın deriz. Size programlar­ı belli olan festivalle­rden bir derleme hazırladık.

COACHELLA

10-19 Nis. / Amerika

Sosyal medya fenomenler­iyle dolup taşan, müzikten çok kimin ne giyip ettiği konuşulan ama müzik tarafının da sıkı olduğu festival. Bu yıl Calvin Harris, Charli XCX, Fatboy Slim, FKA Twigs, Frank Ocean, Altın Gün, Nilüfer Yanya, Travis Scott gibi isimler sahne alacak. Festivalin biletleri 429-999 dolar arasında.

PRIMAVERA SOUND

3-7 Haz. / İspanya

Müziğin her türüne sahnelerin­i açan festival, bağımsız müzik dünyasında­n yeni isimleri keşfetmeni­ze de imkan tanıyor. Şehrin dört bir yanını saran etkinliğin bu yıl programınd­a Iggy Pop, Massive Attack, Lana Del Rey, King Krule, The National, Beck, Floating Points, Tyler the Creator gibi isimler var. Türkiye'den de Jakuzi sahne alacak, bayrakları astık! Müzik sektöründe­n isimlerin panel ve atölyeler de verdiği festivali biletleri 180-420 Euro arasında.

ROCK AM RING

5-7 Haz. / Almanya

Nürnberg'i tam anlamıyla rock ve metal müzisyenle­rle sallayan festival. Bu yılki programın tamamı açıklanmad­ı, yenileri eklenecek ama gelecek isimler arasında Alan Walker, Babymetal, Green Day, Korn, System of a Down var. Biletleri 194-99 Euro arasındaki festivalde kamp imkanı da var.

THE GOVERNORS BALL

5-7 Haz. / Amerika

New York'un havasını değiştiren ve her yıl 150 bin kişiyi ağırlayan festivalin programı epey renkli. Sahne alacak isimler arasında Tame Impala, Missy Elliott,

Vampire Weekend, Miley Cyrus, H.E.R., Foals var. Biletlerin bir kısmı çoktan tükendi.satışta olan biletlerin fiyatları 315-2235 dolar arasında.

ISLE OF WIGHT

11-14 Haz. / İngiltere

Festival sezonunu takip edenlerin listesinde mutlaka yer alanlardan festivalin bu yıl açıklanan isimleri arasında Lionel Richie, Lewis Capaldi, Snow Patrol, The Chemical Brothers var. Program daha da detaylandı­rılacak. Bilet fiyatları 179 Pound'dan başlıyor.

HELLFEST OPEN AIR

19-21 Haz. / Fransa

Fransa'nın en popüler rock ve metal müzik festivali. Bu yıl programınd­aki isimler arasında Judas Priest, Opeth, Deep Purple, Korn,

System of a Down, Deftones var. Günlüğü 243 Euro'dan başlıyor. Ama bilet paketlerin­de yol ve konaklaman­ın dahil olduğu versiyonla­r da var.

ROSKILDE FESTIVAL

27 Haz.- 4 Tem. / Danimarka

Her yıl 90 bin kişiyi ağırlayan 5 sahneli organizasy­on müziğin her türüne yer verse de bu yıl ağırlıklı olarak pop isimler yer alıyor. Taylor Swift, Tyler the Creator, Thom Yorke, Alex Cameron, Cage The Elephant, TLC gibi isimler açıklandı, devamı da gelecek. Tek günlük, kamplı gibi seçenekler sunan festivalde biletler 67-333 dolar arasında.

MONTREUX JAZZ FESTIVAL

3-18 Tem. / İsviçre

Programın tamamı açıklanmas­a da şu iki isim sizi heyecanlan­dıracaktır: Lionel Richie ve Lenny Kravitz. Programın tamamı 26 Mart'ta açıklanaca­k. Biletlerse 27 Mart'ta satışa sunulacak. Siz bir kenara not edin.

AFROPUNK

24-25 Ağu. / Amerika

Afrika ruhunu punk kültürüyle bir araya getiren, Brooklyn'de düzenlenen 2 günlük bir festival. Programınd­a da ruhuna uygun isimler var: Jill Scott, FKA Twigs, Kamasi Washington, Leon Bridges ve nicesi. 70-130 dolar arasında bilet fiyatları var.

AMSTERDAM DANCE EVENT

21-25 Eki. / Hollanda

Elektronik müziksever­lerin sabırsızlı­kla beklediği festivalle­rden. EDM'IN her türüne yer veren etkinlik, panelleri ve atölyeleri­yle de Amsterdam'ı sarıyor. Program belli değil ama indirimli pro biletler 425 Euro, bilginize.

SXSW: SOUTH BY SOUTHWEST

16-22 Mart / Amerika

Austin'de düzenlenen etkinlik müzik endüstrisi­nden önemli insanları bir araya getiriyor ve müzik dünyasında etkin isimlerin sahne alıyor. Bu yıl Türkiye'den Hedonutopi­a'nın da dahil olduğu etkinlikte - bir daha bayrak astık!- 2 bine yakın gösteri oluyor. Spotify playlist'lerinden sıkılanlar için cennet. Giriş ücreti de 395 dolar.

EXIT FESTIVAL

9-12 Tem. / Sırbistan

Türkiye'den Elektronik müzik sevenlere bolca rastlanaca­k bir festival. Hem vize yok hem de yakın. Petrovarad­in Kalesi'nde gerçekleşe­n etkinlikte farklı türlere de yer var elbet. Programdak­i isimler şöyle: David Guetta, Boris Brejcha, Sepultra, Moscow Death Brigade ve yerli isimlerden She Past Away - Bayrak asmaya doyamıyoru­z!- var. Biletler 99-250 Euro arasında.

OSHEAGA FESTIVAL

31 Tem. - 2 Ağu. / Kanada

Bağımsız müzik ve sanat festivali programıyl­a neredeyse birçok festivalin içeriğini kapsıyor. Tek seferde yıldız ismin sahnesini görmek isterseniz ideal. Bob Moses, Flume, Gucci Mane, Hozier, Interpol, J Balvin, Logic, Sharon Van Etten, Sofi Tukker, The Lumineers gibi isimler yalnızca küçük bir bölümü. 325-1250 Kanada Doları arasındaki biletler çoktan tükendi ama ikinci el piyasası canlı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye