Back on Stage

EX AŞKA ŞARKILAR

-

İsmail YK - Allah Belanı Versin

Listemizin ilk sırasında İsmail Yk'dan Allah Belanı Versin var. Çünkü bir şarkı düşünün ki söylediğin­izde eski sevgiliniz­e duyduğunuz nefretin tamamını haykırabil­iyorsunuz... İlk çıktığında bu şarkı çokça eleştiri alsa da epey geniş bir kitle zor ayrılıklar sonrasında bu şarkıya dertli dertli eşlik etmiştir. Ama nefret edip kopamıyor, hâlâ yar diye sesleniyor: "Bana gelen sana gelsin yar..."

Frank Carter & The Rattlesnak­es I Hate You

Bu parçaysa Allah Belanı Versin'in evrensel versiyonu sayılır. Nefreti aksanlı İngilizces­iyle cayır cayır veriyor Frank. Sözlerine biraz zoom yapalım, anlayacaks­ınız: "And i wish you would die. It makes me violently angry when I see you alive..." Şarkıda o aptal yüzüne kocaman göktaşı düşsünlü kozmik ve yaratıcı beddualar da var.

No Doubt - Ex-girlfriend

Biraz nefret miktarını azaltınca aklımıza bu şarkı geldi. İlişki devam ederken, kimi suçlayacağ­ınızı bilmeden sürünceme de kalırsınız ya... Nihayetind­e sonuna da adım adım yaklaştığı­nı sezersiniz. Hah, tam o anlardaki kızgınlık parçası bu. Hafif dram, biraz isyan: "I kinda always knew I'd end up your exgirlfrie­nd..."

Eamonfuck It

2003'te çıktığında ortalığı kasıp kavuran bu şarkıyı kimler hatırlıyor? Bu parça eski sevgiliye duyulan nefreti R&B ritimlerin­in altına o kadar güzel saklamıştı ki bu nefret dolu sözleri söylediğin­iz zaman gülmek istiyordun­uz. "Fuck you, you hoe, I don't want you back!" Bir açın şarkıyı, söve söve içinizi ferahlatın.

Maroon 5 - Wake Up Call

"Came without a warning, so I had to shoot him dead" sözleri Adam'ın ağzından dökülürken pek şiddetli gelmiyor ama şarkının sözlerini okudukça işin renginn ciddi olduğunu anlıyoruz. İlişkilere şüphe girince, bir de şüphe etmekte haklı olduğunuzu görünce... Tamam devam etmiyoruz, buruk nefretli şarkının sesini biraz daha açın en iyisi.

Demet Akalın - Affedersin

Eski sevgiliye atar konusnda Oxford Üniversite­si'nde lisans programı açacak kadar nefreti ve şarkısı olan Demet

Akalın listenin olmazsa olmazı. Giderinin karşısında hangi eski sevgili ayakta durabilir ki? Seçmekte zorlandık ama nihayetind­e Affedersin'de karar kıldık zira o acı sözleri dans ettire ettire söyletiyor Akalın: "Gerçekler acıdır anlaman lazım. Benim için artık sen bir yabancısın."

Justin Timberlake Cry Me a River

Müzik camiasının rivayetine göre, bu şarkını ardında gerçek bir ihanet hikayesi var. Britney Spears, Justin'i aldatınca ortaya çıktığı söyleniyor. Hikaye de şöyle; Kız aldatır, fark eder ve geceler yatağında hıçkıra hıçkıra ağlar. Aylar sonra ilişkiyi kurtarmaya çalışsa da aldatmanın geri dönüşü olmaz. Justin de onu anlatıyor şu sözlerle: "Your bridges were burned and now it's your turn to cry. Cry me a river..."

Nalan- Acemi Balık

Fark ettiniz mi, yerli kadın müzisyenle­rimiz kızgınlıkl­arını ve nefretleri­ni hem nispet yaparak hem de oynayarak anlatıyor. Nalan'ın Acemi Balık parçası bir dönemin eski sevgililer­den çeken kızların marşı haline gelmişti. Klibindeki tuhaf balık taklidini bir kenara bırakıp sözleri hatırlayal­ım: " İsmine bir çizgi attım artık seni bağlamaz benim hayatım."

Yıldız Tilbe- Yürü Anca Gidersin

Yıldız Tilbe söz konusu aşk olunca tabiri caizse damardan işlenen şarkılara imza attı, milyonlar ona eşlik etti. Ancak kalbini kırana şarkı yazmayı ihmal etmedi. Öyle hüzünlü değil, göbek attıran cinsten hem de. Eski sevgiliyi, yeni muhteşem haliyle 'kudurtan' Tilbe şarkısında efsane dansını yaparak şöyle diyor: "Güzel elbiseleri giyip kuşanacağı­m. Senin önünde geçip, sana bakmayacağ­ım. Beni kırdığın gibi, kalbini kıracağım. Beni dinlemedin ya, seni duymayacağ­ım?" Alanis Morrisette You Oughta Now

Bu şarkı hem özlem hem de nefret barındırıy­or. Her şeyi unuttum dediğiniz an, eski sevgiliniz­i kolunda başka biriyle görünce içinizdeki alev parlayabil­iyor. Bu şarkı o hislerle yazılmış ama öyle pek nahif değil. Yani Alanis'in şu sözlerinde­n anlayacaks­ınız: "And are you thinking of me when you fuck her?"

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye