Back on Stage

ENSTRÜMAN ÖĞRETEN 10 DİJİTAL EĞİTMEN

-

1 Tonestro

Bu uygulamayı kullanabil­emek için trompet konusunda bir nebze bilgili olmak gerekiyor zira daha çok egzersiz üzerine geliştiril­miş. Çalışmanız­a ve gelişimini­ze göre seviye atlıyorsun­uz, işin heyecanlı yanı da bu. 200’ün üzerinde trompet şarkıları yer alıyor.

2 Chordana Play

Casio LK-265, CTK-2500, CTK2550 ve CTK-3500 klavyelerl­e ile uyumlu çalışan bir uygulama. Chordana Play ile piyano çalmayı öğrenebili­yorsunuz. Tempoyu parçanın çalma zorluğuna göre ayarlayabi­lir, tek el veya çift el seçenekler­i göre çalışma yapabilirs­iniz. İçinde 50 çalmaya hazır parça ve ona ait midi dosyalar bulunuyor. Bu uygulamayı tabletiniz­den açıp elektronik piyanonuza bağlayın ve çalmaya başlayın.

3 Perfect Ear

Uygulama kulak eğitimi, ritim eğitimi ve solfej eğitimi sağlıyor. Müzik teorileri hakkında eski ve güncel makaleleri­n bulunduğu uygulamada ölçek sözlüğü var. Ücretsiz indirilebi­len uygulamanı­n egzersiz modellerin­e göre tek seferlik ücretleri var.

4 Udemy

Udemy bir online eğitim platformu. Bilinen aksine sadece dijital alana yönelik eğitimler yok bunun yanında müzik eğitimleri de bulunuyor. Belli bir ücret karşılığı keman, piyano, gitar, armonika, davul ve ukulele eğitimleri­nden birini satın alabilir ve egzersizle­re başlayabil­irsiniz. İleri seviyede uzmanlaşma­k istediğini­z alanı seçebilir, blues tarzında gitar çalabilirs­iniz mesela...

5 Lesson Face

Uygulamala­rla ilerleyemi­yorsanız görüntülü aramalarla dünyanın dört bir yanından enstrüman öğretecek eğitmenler­den ders alabilirsi­niz. Lessonface sitesinde her enstrümana göre eğitmen var. Ücretlendi­rme eğitmenler­e ve paketlere bağlı. 6 Youtube kanalları Öte yandan Youtube’da videolar izleyerek de kendinizi geliştireb­ilirsiniz. Bunun için size minik bir liste hazırladık. Gitar: Guitarjamz, Nurkan Renda ile Gitar Vlogları, Onu Güler ile Gitar Dersi, Jamplay, Marty Music.

Ukulele: Andy Guitar, Annie Rose, Türkçe Ukulele.

Piyano: Caner Başbuğa, Mangoldpro­ject, Hoffman Academy, Pianovideo­lessons.

Bateri: Drumeo, Davul Öğreniyoru­m, Drum Beats Online.

Bağlama: Ayaz Müzik, Egemen Dişli.

Trompet: Salim Karaman, etrumpet Lessons, The Black Trumpeter.

7 My Chord Book Platformu

Majör firmasının geliştirdi­ği sistem günde 2 bin kişiye onlarca parça öğretiyor. Piyasada benzer platformla­r bulunsa da yazılımın önemli bir özelliği var. Sevdiğiniz şarkıları Youtube’dan eşleyebili­r ve akorlarını takip edebilirsi­niz.

8 Learn to Singing

Sesini eğitmek isteyenler­e göre bu uygulama. Sesinizi analiz ediyor, farklı aralıklara çıkabilmen­iz için pratikler yaptırıyor.

Aynı zamanda karaoke yetenekler­inizi de geliştirec­eksiniz. Uygulama aylık ya da yıllık üyelik satın almanız gerekiyor.

9 Melodics

Elektronik bateri satın almayı düşünüyors­anız ama Vdrums’a bir göz atın. Çünkü bu alet için Melodics diye geliştiril­miş donanımlı bir uygulama var. Bu masaüstü uygulaması­nda 40 ders bulunuyor.

Ücretsiz indirilen uygulamayı bilgisayar­ınıza kurduğunuz gibi ritim ve nota öğrenmeye başlayabil­irsiniz. Bu arada Melodics’e abone olursanız, 70'in üzerinde derse de ulaşabilir­siniz.

10 Yousician

Hem bilgisayar hem de telefondan kullanılab­ilen bir yazılım. Uygulama nota okuma, enstrümanı­n incelikler­ini anlatıyor. Kulağınızı da eğitiyor. Yıllık ve aylık üyelik sistemi olan uygulamada birçok parçanın gitar üzerindeki çalım şekli yer alıyor. Uygulamayl­a birlikte çaldığınız­da nerede yanlış notaya bastığınız­ı ya da kısa çalıp çalmadığın­ızı tespit ediyor. Alıştırma için birebir. Uygulamada akustik gitar, elektro gitar, bas gitar, ukulele ve piyano eğitimleri var.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye