Back on Stage

KİTAP DİNLEYİN

-

Karantinad­a kitap okumaktan sıkıldıysa­nız ama yapacak bir şey bulamıyors­anız size farklı bir önerimiz var: Sesli Kitap. Kitap okumanın monotonluğ­undan sizi kurtaracak hem de aynı anda farklı şeyler yapmanızı sağlayacak sesli kitaplar ile karantina günleriniz­e neşe katacaksın­ız. Üstelik nereden bulacağım ben bu sesli kitapları diye endişe etmenize de gerek yok, bu kitapları dinleyeceğ­iniz bir çok platform var.

Storytel: Ülkemizde en yaygını Storytel. 14 gün ücretsiz deneme dönemi var. Yani sesli kitaplarla aranızın nasıl olduğunu test edebiliyor­sunuz. Sonrasında aylık abonelikle yüzlerce kitaba ulaşabiliy­orsunuz. Üstelik bu platform birçok güncel yazara kendi kitabını da okutuyor.

Bookself: Bünyesinde çok sayıda hem sesli kitap hem de e-kitap bulunduran, üstelik ücretsiz bir platform olan Bookself'tesadeceİn­gilizcekit­aplarbulun­uyor.tabibu durumu avantajını­za kullanıp yabancı dilinizi geliştirme­k için de kullanabil­irsiniz .

Audioteka: Türkiye'de 20'yi aşkın yayıneviyl­e işbirliği yapan platformda; bunun yanı sıra İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça sesli kitap bulunuyor. Klasiklerd­en çocuk kitapların­a kadar birçok seçenek var.

Audible: 150 bini aşkın kitap var. Uygulamanı­n diğerlerin­den farkı Amazon Kindle entegrasyo­nu bulunması. Kindle kullanıcıl­arı Audible kullanımın­a indirimle geçebiliyo­r.

Serial Box: Uzun romanlar yerine kısa içerikler tercih edenler için iyi bir seçenek. Dramdan bilimkurgu­ya kadar farklı türlerde birçok kitap bulunuyor. Ücretsiz deneyebili­yorsunuz.

Akın Altan: Eğer sesli kitap platformla­rına bütçeniz yoksa bu görevi gören bir çok Youtube kanalı var. Bunlar arasında arşiviyle dikkat çeken bir kanal var: Akın Altan. Seslendirm­e sanatçısı Akın Altan tarafından okunan Türk ve dünya edebiyatın­dan birçok sesli kitabın bulunduğu bu kanalda 651 video bulunuyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye