Balkan Günlüğü

30 BİN öğRENCİ Maarif Okulları’nda

FETÖ terör örgütünün hain darbe girişimi sonrası kurulan ve 35 ülkedeki 294 Okulunda 30 bin 212 öğrenci ile eğitim faaliyet sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye’nin uluslarara­sı eğitim markası haline dönüştü

- İSTANBUL BALKAN GÜNLÜ Ü

● TürkiYe Maarif Vakfı’nın 55 ülkedeki direktörle­ri, 7. İstişare Toplantısı için İstanbul’da buluştu. Türkiye Maarif Vakfı(TMV) kuruluş aşamasında­n günümüze geldiği süreçteki başarı sürecini anlatan TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “Haziran 2016’da kurulan ve Eylül 2016’da resmî organların­ın atanması ile faaliyetle­rine başlayan Türkiye Maarif Vakfı, ilk yılında 5 ülkede FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devralarak okullaşma sürecine başladı. 2017’de genellikle Afrika kıtasında olmak üzere FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devraldığı ülke sayısını 11’e yükseltti. Bununla birlikte 7 ülkede yeni eğitim kurumları açıldı. 2018’de yakın komşularım­ız ve gönül coğrafyamı­zı da katarak FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devraldığı ülke sayısını 16’ya, yeni eğitim kurumları açtığı ülke sayısını 15’e çıkardı. 2019’da ise FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devraldığı ülke sayısını 18’e, yeni eğitim kurumları açtığı ülke sayısını 17’ye yükseldi” dedi. Akgün, “Bugün geldiğimiz noktada, 100 ülkeyle resmi temas sağlanmış, 55 ülkeye direktör atanarak faaliyetle­re başlanmış, 35 ülkede 294 eğitim kurumu ve 41 yurt binası, altı bine yakın idareci, eğitici ve destek personel kadrosu ile 30 bini aşkın öğrenciye eğitim-öğretim, barınma ve burs hizmeti verilmekte­dir. Ayrıca, 46 ülkede gerek FETÖ iltisaklı okulların devralınma­sı gerekse yeni eğitim kurumların­ın açılması için protokolle­r imzalandığ­ını, bazı ülkelerde devir teslim süreçleri devam ediyor.

Türkiye Maarif Vakfı’nın 55 ülkedeki direktörle­ri, 7. İstişare Toplantısı için İstanbul’da buluştu. Türkiye Maarif Vakfı(TMV) kuruluş aşamasında­n günümüze geldiği süreçteki başarı sürecini anlatan TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, “Haziran 2016’da kurulan ve Eylül 2016’da resmî organların­ın atanması ile faaliyetle­rine başlayan Türkiye Maarif Vakfı, ilk yılında 5 ülkede FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devralarak okullaşma sürecine başladı. 2017’de genellikle Afrika kıtasında olmak üzere FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devraldığı ülke sayısını 11’e yükseltti. Bununla birlikte 7 ülkede yeni eğitim kurumları açıldı. 2018’de yakın komşularım­ız ve gönül coğrafyamı­zı da katarak FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devraldığı ülke sayısını 16’ya, yeni eğitim kurumları açtığı ülke sayısını 15’e çıkardı. 2019’da ise FETÖ iltisaklı eğitim kurumların­ı devraldığı ülke sayısını 18’e, yeni eğitim kurumları açtığı ülke sayısını 17’ye yükseldi” dedi. Akgün, “Bugün geldiğimiz noktada, 100 ülkeyle resmi temas sağlanmış, 55 ülkeye direktör atanarak faaliyetle­re başlanmış, 35 ülkede 294 eğitim kurumu ve 41 yurt binası, altı bine yakın idareci, eğitici ve destek personel kadrosu ile 30 bini aşkın öğrenciye eğitim-öğretim, barınma ve burs hizmeti verilmekte­dir. Ayrıca, 46 ülkede gerek FETÖ iltisaklı okulların devralınma­sı gerekse yeni eğitim kurumların­ın açılması için protokolle­r imzalandığ­ını, bazı ülkelerde devir teslim süreçleri devam ediyor

100 ÜLKEYLE TEMAS SAĞLANDI

Akgün, “Bugün geldiğimiz noktada, 100 ülkeyle resmi temas sağlanmış, 55 ülkeye direktör atanarak faaliyetle­re başlanmış, 35 ülkede 294 eğitim kurumu ve 41 yurt binası, altı bine yakın idareci, eğitici ve destek personel kadrosu ile 30.000’i aşkın öğrenciye eğitim-öğretim, barınma ve burs hizmeti verilmekte­dir. Ayrıca, 46 ülkede gerek FETÖ iltisaklı okulların devralınma­sı gerekse yeni eğitim kurumların­ın açılması için protokolle­r imzalandığ­ını, bazı ülkelerde devir teslim süreçleri devam ediyor” dedi.

YENİ EĞİTİM KURUMLARI AÇILACAK

3 yılda kazanılan uluslarara­sı tecrübeler kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeni açılımlar yapacaklar­ını vurgulayan Akgün, “Macaristan, Madagaskar, Irak (Bağdat), Burundi ve Gana’da yeni okullarımı­z Eylül 2019’da eğitim-öğretime başlayacak. Almanya ve Fransa’da ise yeni eğitim ve etüt merkezleri hemen açılacak. Malezya, Endonezya, Hindistan, Güney Afrika ve Güney Kore’de faaliyete başlanılma­sını planlıyoru­z. Türk nüfusun yoğun olarak yaşadığı Fransa, Hollanda, İsviçre, ABD ve Kanada’da da eğitim faaliyetle­rimize başlanılac­ak. Bunun yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızista­n, Tacikistan, Türkmenist­an ve Kazakistan’da yeni eğitim kurumları, eğitim merkezleri ve yurt faaliyetle­rine öncelik verilecek” şeklinde konuştu.

2023 VİZYON STRATEJİLE­Rİ BELİRLENDİ

Akgün, “Türkiye Maarif Eğitim Kurumları Ağı ile vakfımızın yakaladığı büyüme trendinin devamı ve ülkemizin 2023 Vizyonu’na katkı sunacak nitelikte bir faaliyet grafiği yakalanmas­ının temini için 2020-2023 Stratejik Planımızda “kalite, kapasite ve kaynak” odaklı bir yol haritası hazırlandı. Bu çerçevede ‘Kurum Kültürü ve Kalitenin Geliştiril­mesi Strateji’ , ‘Finansal Yeterliliğ­inin Sağlanması Strateji’, ‘İnsan Kaynağının Güçlendiri­lmesi Strateji’, ‘Eğitimde Uluslarara­sı Bir Marka Olunması’ kriterleri­ni kapsayan 4 ana strateji belirlendi. Bu kapsamda faaliyetle­rimizi sürdürerek önümüzdeki süreçte daha verimli bir dönem geçireceği­z” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye