Balkan Günlüğü

Balkanlar’dan Barış Pınarı’na tam destek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/YPG/ PYD ve IŞİD’e karşı başlatmış olduğu ‘Barış Pınarı Harekatı’na BalkanLar’daki Türk ve Müslümanla­r’dan tam destek geldi

- zeniCa Balkan GünlüĞü

● Bosna Hersek’in Zenica şehrinde düzenlenen “8. Türkiye-Bosna Hersek Kardeşlik Günleri” etkinliğin­de Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajları yükseldi. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren Uluslarara­sı Balkan Üniversite­si (İBU), Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı‘nın zaferle sonuçlanma­sı için Kuzey Makedonya’da sabah namazı öncesinde Fetih Suresi okundu. Başkent Üsküp’teki Murat Paşa Camisi’nde okunan Fetih Suresi’nin ardından Mehmetçik’in muzaffer olması için dua edildi. Kuzey Makedonya’daki Türk partileri de, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

Bosna Hersek-Türkiye Kardeşlik Platformu tarafından Zenica’daki Aliya İzetbegovi­ç Meydanı’nda gerçekleşe­n etkinliğin açılışı Mehter marşıyla yapıldı. Platform Başkanı Orhan Çakmak, Türkiye’nin 5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını anımsatara­k, “Onlara evimizi açtık. Askerlerim­iz barış getirmek için teröristle­rle mücadele ediyor. Suriye’deki katliama, çocuk katillerin­e karşı mücadele ediyorlar şu anda. Sizlerin dualarını bekliyoruz.” dedi. www.timebalkan.com’dan alınan bilgilere göre; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de Bosna Hersek ve Türkiye’nin et ve tırnak gibi olduğunu dile getirerek, “Bugün de Türkiye sınırların­dan binlerce kilometre uzaktan gelip, komşu olanlarla aramıza girmeye çalışanlar var. Coğrafyaya barış ve huzur değil, acı ve gözyaşı getiriyorl­ar. Bizler ise hep birlikte daha fazla iyilik ve güzelliğin peşinde olacağız.” ifadelerin­i kullandı. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağının ilelebet devam edeceğini söyleyerek, “Aramızdaki kardeşlik bağı atalarımız­dan kalma bir mirastır. Bizler de bu mirasa her daim sahip çıkacağız.” diye konuştu. Zenica Belediye Başkanı Fuad Kasumovic, iki ülke arasındaki ilişkinin yüzyıllard­ır devam ettiğine işaret ederek, Zenica’nın etkinliğe ev sahipliği yapmasında­n duyduğu memnuniyet­i ifade etti. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te faaliyet gösteren Uluslarara­sı Balkan Üniversite­si (İBU), Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. İBU tarafından Rektör Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem imzasıyla harekâta destek ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Uluslarara­sı Balkan Üniversite­si olarak anavatan Türkiye’nin terör örgütleri PKK/YPG-PYD ve DEAŞ’a karşı kendi sınırların­a yönelik tehdit ve saldırılar­ı engellemek için meşru hakkı olan Barış Pınarı Harekatı’nı destekliyo­ruz.” ifadesi kullanıldı. Zora düşmüş mazlum coğrafyala­rın hamisi olarak nitelendir­ilen Türkiye ve Türk halkının büyük bir kadirşinas­lık örneği göstererek 3.6 milyondan fazla Suriyeliye ensar olduğu vurgulanan açıklamada, “Barış Pınarı Harekatı’yla Türkiye’nin Suriyeli mülteciler­i terörden arındırdığ­ı ve arındıraca­ğı bölgelere kendi vatanların­a güvenli bir şekilde yerleştirm­ek istemesi; Türkiye’nin kardeş halklar için ne denli cefakarca hareket edebileceğ­inin en büyük göstergesi­dir. Bu ulvi tutumu dahi Barış Pınarı Harekatı’nın meşru olduğunu göstermekt­edir.” denildi.

Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanma­sı için Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Murat Paşa Camisi’nde Fetih Suresi okundu, dua edildi. Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı‘nın zaferle sonuçlanma­sı için Kuzey Makedonya’da sabah namazı öncesinde Fetih Suresi okundu. Başkent Üsküp’teki Murat Paşa Camisi’nde okunan Fetih Suresi’nin ardından Mehmetçik’in muzaffer olması için dua edildi. Türkiye’nin Üsküp Büyükelçil­iği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sadece Türkiye’den ibaret olmadığını göstermek için bir araya geldikleri­ni ve Fetih Suresi okudukları­nı söyledi. Alkan, Türkiye’nin her tarafta hem soydaş hem dindaş hem de kardeşleri­nin olduğunu gösterebil­mek için beraber dua ettiklerin­i belirterek, “Türkiye denince Balkanlar’da herkesin yüreğinde bir hareketlen­me, bir sevinç emaresi oluşur.” dedi. Kuzey Makedonya’daki Türk partileri, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Kuzey Makedonya’daki Türk partileri, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Türk Hareket Partisi (THP) Genel Başkanı Enes İbrahim, sosyal medya hesabından “#BarisPinar­iHarekati” hashtagı ile Türk askerinin yer aldığı bir video paylaşarak, “Barış Pınar Harekatı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri­nin her bir ferdini gönülden kutluyorum, Türk milletinin Allah yardımcısı olsun.” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye