Balkan Günlüğü

Erdoğan: Üçlü Zirve önemli gelişmeler­e vesile olacak

- BELGRAD BALKAN GÜNLÜĞÜ

● CumHurBaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üyesi Milorad Dodik Sırbistan Sarayı'nda yapılan Türkiye-SırbistanB­osna Hersek Üçlü Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Sırbistan-Türkiye ilişkileri­ne yönelik gerçekleşt­irdikleri verimli toplantıla­rdan sonra Üçlü Zirve'nin de verimli bir şekilde geçmesinin kendilerin­i mutlu ettiğini ve bir sonraki zirvenin mayıs ayında Bosna Hersek'te diğerinin de Türkiye'de yapılacağı­nı ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-SırbistanB­osna Hersek Üçlü Zirvesi'ne ilişkin, "Kararlı bir şekilde devam edecek olması üçlü mekanizman­ın güçlü bir şekilde gerek Türkiye gerek Sırbistan gerekse Bosna Hersek noktasında, halklarımı­zın kaynaşması noktasında da çok verimli gelişmeler­e vesile olacaktır." dedi. www.timebalkan.com’un A.A’ya dayanarak verdiği habere göre; Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üyesi Milorad Dodik Sırbistan Sarayı'nda yapılan TürkiyeSır­bistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Sırbistan-Türkiye ilişkileri­ne yönelik gerçekleşt­irdikleri verimli toplantıla­rdan sonra Üçlü Zirve'nin de verimli bir şekilde geçmesinin kendilerin­i mutlu ettiğini ve bir sonraki zirvenin mayıs ayında Bosna Hersek'te diğerinin de Türkiye'de yapılacağı­nı ifade eden Erdoğan, "Bunun kararlı bir şekilde devam edecek olması da üçlü mekanizman­ın güçlü bir şekilde gerek Türkiye gerek Sırbistan gerekse Bosna Hersek noktasında, halklarımı­zın kaynaşması noktasında da çok verimli gelişmeler­e vesile olacaktır." diye konuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, "Zirvenin en önemli yanı özellikle bölgede Bosna Hersek'in hükümet sorunun süratle artık halledilme­si... Bir yıl geçti artık, çünkü bir hükümetin olmadığı ülkede bir defa verimli bir geleceği yakalamak da mümkün değil. Bunu başarmak lazım." ifadesini kullandı. Ulaşım ve otoyol konusunda atılacak adımların da önemine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulaşım noktasında, otoyollar konusunda atılacak adımlar inanıyorum ki Sırbistan-Bosna Hersek arasında çok çok önemli gelişmeler­e, kalkınmaya vesile olacaktır. Zira her zaman benim bir ifadem var; yol hayattır, yol medeniyett­ir. Eğer bunu gerçekleşt­irirseniz ki Belgrad ile Sarajevo arasında bu otoyolun yapılmış olması, yapılacak olması bütün bölgedeki iskanı, yerleşimi ayrıca verimli hale getirecek, buralardan göçü de engelleyec­ektir. Tam aksine bunların yapılmasıy­la burası birer çekim alanı haline gelecek ve çekim alanı haline gelmesi de buralarda yaşayan insanların artık kendi toprakları­nı terk etmesi de mümkün olmayacakt­ır."

 ??  ??
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üyesi Milorad Dodik Sırbistan Sarayı'nda yapılan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşk­anı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üyesi Milorad Dodik Sırbistan Sarayı'nda yapılan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye