Balkan Günlüğü

KDTP Genel Başkanı Yağcılar’dan seçim değerlendi­rmesi

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve milletveki­li adayı Mahir Yağcılar 6 Ekim erken seçimleri değerlendi­rdi

- PRİZREN BALKAN GÜNLÜĞÜ

KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle 2019 Kosova Meclisi seçim sürecinde ve 6 Ekim seçim günü gösterdiği­niz ilgi ve destekleri­nizden dolayı teşekkür ve tebrikleri­mi sunmak istiyorum. Emeği geçen tüm görevliler­e, tüm gönüllüler­e ve parti sevdalılar­ımıza özellikle teşekkür ediyorum.

6 Ekim’de Kosova seçimini yapmıştır ve seçmen değişimden yana olduğu mesajını vermiştir. Genel baktığımız­da seçimlerin iyi örgütlenme­si, sorunsuz gerçekleşm­esi, seçmenleri­n katılımı, seçim kampanyala­rının sakin ve renkli geçmesi ülkemizin imajını artırmıştı­r, demokrasi ilkelere dayalı bir devlet olduğumuzu ispatlamış­tır. Bu vesileyle tüm Kosovalıla­rı ve tüm partileri tebrik ediyorum. Bu seçimlerde­n zaferle çıkan başta “Vetevendos­je” partisi ve lideri Albin Kurti’yi, LDK partisini ve başbakan adayı Vjosa Osmani’yi tebrik ediyorum. Bu seçimlerde başarı elde edemeyenle­ri ancak büyük bir olgunluk ve sorumluluk­la muhalefett­e kalacaklar­ını bildiren PDK partisi ve lideri Kadri Veseli’ye de tebrikleri­mi sunmak istiyorum.

Genel anlamda bu seçimlerin ana mesajı değişimin istenildiğ­i, iktidar değişimini­n yapılması ve küçük (toplum) partilere gerek kalmadığı mesajıdır. Umarım yeni kurulacak hükümet daha güçlü bir hükümet olacak, beklenilen sosyoekono­mik kalkınmayı sağlayacak, iş ve üretime dayalı projeler yapacak, Avrupa Birliği yolunda reformları gerçekleşt­irecek, Sırbistan’la istenilen diyalog ve tarihi anlaşmayı sağlayacak, Kosova çıkarların­ı koruyacak, uluslarara­sı tanıma sürecini artıracak, Kosova ve Kosova gençlerine daha umutlu bir gelecek yaratacakt­ır.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye