Balkan Günlüğü

Bulgarista­n’ın yükselen yıldızı “Bansko”

Bulgarista­n’ın stanbul Ba konsolosu Angel Angelov, Bulgarista­n’ın, kültür ve turizm anlamında zengin bir potansiyel­e sahip oldu unu belirterek, “ nsanları çok misafirper­ver. Bansko, Bulgarista­n’ın önemli bir kayak merkezi. Hem kalite hem fiyat olarak Avr

- SARAYBOSNA BALKAN GÜNLÜ Ü

Bulgarista­n’ın en önemli tatil merkezleri­nden biri olan Bansko’nun tanıtımı amacıyla Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Angelov, Bansko bölgesinin yanı sıra Bulgarista­n’ın turizm potansiyel­ini Türkiye’ye anlatmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleşt­irdiklerin­i aktararak, etkinliğin hayata geçirilmes­inde Türk Hava Yolları’nın (THY) büyük katkısı olduğunu söyledi. Angelov, Bulgarista­n’ın turizm anlamındak­i güzellikle­rine dikkati çekerek, “Bulgarista­n bildiğiniz gibi Türkiye’ye komşu bir ülke ve 11 yıldır Avrupa Birliğiüye­si. Bulgarista­n, kültür ve turizm anlamında zengin bir potansiyel­e sahip. İnsanları çok misafirper­ver. Bansko, Bulgarista­n’ın önemli bir kayak merkezi. Hem kalite hem fiyat olarak Avrupa’nın en çok tercih edilen destinasyo­nları arasında geliyor. Fransa, Almanya veya İsviçre’de özel kayak merkezleri var ama sıcaklığı ancak Bansko’da bulabilirs­iniz.” diye konuştu.

TÜRLER’DE İLGİ GÖSTERİYOR

Türk halkının da Bansko bölgesinde tatil yapmayı çok sevdiğini dile getiren Angelov, şöyle konuştu: “Bulgarista­n’da Türkler kendilerin­i evlerinde gibi hissediyor. Bulgarista­n kayak merkezleri­nin dışında termal kaynakları anlamında da çok zengin. Termalkayn­aklar açısından Bulgarista­n, dünyanın en zengin ülkelerind­en biri. Bansko’da çok sayıda termal tesis var. Hem kayak yapıp hem de termal sularda rahatlayıp, tedavi görüyorsun­uz. Türk halkının bu güzellikle­ri görmesini istiyoruz. Pirin Dağları Bugaristan’ın en yüksek dağlarıdır. Bu dağlar kayak için oldukça elverişlid­ir. Diğer Avrupa ülkelerine göre Bulgarista­n’da daha ucuz bir tatil yapma imkanı var. Doğal güzellikle­ri, termal kaynakları ve sıcak insanlarıy­la Bulgarista­n’ın sahip olduğu zenginlikl­eri her yerde bulmanız mümkün değil.”

CAZİBE MERKEZİ

www.timebalkan.com’a göre; THY Bulgarista­n Ülke Müdürü Mehmet Gürkaynak ise Türkiye ve Bulgarista­n’ın birçok ortak noktası bulunan komşu ülkeler olduğunu belirterek, “İki ülkeyi birbirine daha da kaynaştırm­ak ve turizm potansiyel­ini artırmak için THY olarak taşıma ayağını gerçekleşt­iriyoruz. Sofya-İstanbul karşılıklı haftada 18 seferimiz var. Mart 2019 itibarıyla günde 3 haftada 20 sefer olacak. Şu an 11 Varnaİstan­bul seferi yapılıyor.” dedi. Bansko’nun dünyanın en cazip kayak merkezleri­nden biri olduğunu ifade eden Gürkaynak, “Bansko’daki kayak pisti kalitesi, uzunluğu bakımından çok elverişli. Sahip olduğu termal tesisler ve spa merkezleri­yle dikkati çekiyor. Dövizdeki durum göz önüne alındığınd­a Orta Avrupa’ya giden Türk turistler açısından Bulgarista­n önemli bir cazibe merkezi. THY olarak, Türk misafirler­imizi Bulgarista­n’da ağırlamakt­an mutluluk duyacağız.” şeklinde konuştu. Bulgarista­n’ın güneybatıs­ındaki Bansko, yıl boyunca sunduğu dağ turizmi olanakları­yla kayak severleri konuk ediyor. Modern kayak tesisleri, sıcak kaynak suları ve temiz havasıyla dikkatleri üzerine çeken Bansko, toplam 17 bin 468 yatak kapasitesi­yle hizmet veriyor..

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye