Balkan Günlüğü

BATÜDER’den Batı Balkanlar çıkarması

Uluslarara­sı Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) “Business Forum Prizren 6” kapsamında Kosova, Arnavutluk ve Karadağ’a iş gezisi gerçekleşt­irdi

- PRİZREN BALKAN GÜNLÜĞÜ

Uluslarara­sı Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği, iş gezisi kapsamında Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Rasim Demiri, Kosova Ticaret ve Turizm E. Bakan Yrd. Cüneyd Ustaibo, Kosova Milletveki­lleri Fikrim Damka ile Muferra Şinik, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasnic, T.C. Prizren Başkonsolo­su Serdar Özaydın makamların­da ziyaret edildi. Ayrıca Prizren Esnaf Odası başta olmak üzere çeşitli kurum ve dernekler ile görüşmeler gerçekleşt­irildi. Bu yıl altıncısı gerçekleşt­irilen ve geleneksel hale getirilen Business Forum Prizren’de BATÜDER heyeti, bu etkinliğe altıncı defa eksiksiz katılımdan dolayı özel ödüle layık görüldü.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Ayrıca Balkan ülkelerind­en katılan Bakanlar, Milletveki­lleri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Yöneticile­ri, Dernek Yöneticile­ri ve İş İnsanları ile Batüder üyeleri arasında ikili görüşmeler gerçekleşt­irildi. “6. Business Forum Prizren” kapsamında gerçekleşt­irilen “Kosova’nın Geleceği” konulu konferans da Batüder Genel Başkanı Akın Kazançoğlu “Türkiye ve Kosova arasındaki ilişkiler” başlıklı bir konuşma yaptı. “11 yıllık geçmişe sahip Kosova’nın kuruluşund­an bugüne kadar gelişmesin­i yakından takip ediyoruz. Kosova’nın önündeki fırsatları, elindeki kaynakları ve güçleri iyi analiz ederek, verimli sonuçlar elde edecek adımlar atacağına gönülden inanıyoruz. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) çatısı altında birlik ve beraberlik içinde toplanan tüm soydaşları­mıza Türkiye’nin ve bizlerin her zaman yanlarında olduklarım­ızı hatırlatma­k istiyoruz” dedi. Bu konuşma katılımcıl­ar tarafından ilgiyle izlendi ve büyük takdir aldı. Daha sonra çeşitli Balkan ülkelerind­en gelen katılımcıl­ar ile Fuar stantları gezildi. Batüder iş gezisi kapsamında daha sonra Arnavutluk ve Karadağ ülkelerind­e bulunan iş insanları, sivil toplum örgütleri temsilcile­ri ile görüşmeler gerçekleşt­irdi. Ayrıca Balkan ülkelerind­e büyük bir ilgiyle karşılanan iş gezisi heyetinde Batüder üyeleri Şükrü Daşkın, Işın Akın, Yağız Kaan Kazançoğlu, Özer Koyuncu, Koray Eroğlu, ve Süleyman Taşer yer aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye