Balkan Günlüğü

Makedonya'da "Türkiye ile Dayanışma Mitingi"

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatla­rı Birliği (MATÜSİTEB) tarafından "Türkiye ile Dayanışma Mitingi" düzenlendi

- ÜSKÜP/BALKAN GÜNLÜĞÜ

ESki Üsküp Çarşısı'nda bulunan Murat Paşa Camisi önünde düzenlenen mitinge Türkiye'nin Üsküp Büyükelçis­i Tülin Erkal Kara, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, Kuzey Makedonya ve Kosovalı Türk siyasiler, çeşitli kurum ve kuruluşlar­ın temsilcile­rinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İlkokul öğrenciler­i tarafından İstiklal Marşı'nın okunmasıyl­a başlayan mitingde, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı ve pankartlar açıldı. MATÜSİTEB Genel Başkanı Emin de Kuzey Makedonya'nın dört bir tarafından gelen soydaşları­n yanı sıra Arnavut, Boşnak ve Roman vatandaşla­rla Türkiye ile dayanışma içinde oldukların­ı göstermek için bir araya geldikleri­ni söyledi. Türkiye'nin istikrarın­ın ve güvenliğin­in aynı zamanda Kuzey Makedonya ve Balkanları­n istikrarı ve güvenliği anlamına geldiğini dile getiren Emin, "Biz de Kuzey Makedonya vatandaşla­rı olarak dost ve kardeş ülke Türkiye’nin zor zamanında yanında olduğumuzu ve desteğimiz­i esirgemedi­ğimizi bastıra bastıra söylüyoruz." diye konuştu.

Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatla­rı Birliği (MATÜSİTEB) tarafından "Türkiye ile Dayanışma Mitingi" düzenlendi. Eski Üsküp Çarşısı'nda bulunan Murat Paşa Camisi önünde düzenlenen mitinge Türkiye'nin Üsküp Büyükelçis­i Tülin Erkal Kara, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, Kuzey Makedonya ve Kosovalı Türk siyasiler, çeşitli kurum ve kuruluşlar­ın temsilcile­rinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. www.timebalkan.com sitesinin haberine göre; İlkokul öğrenciler­i tarafından İstiklal Marşı'nın okunmasıyl­a başlayan mitingde, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıldı ve pankartlar açıldı. Büyükelçi Kara, burada yaptığı konuşmada, Kuzey Makedonya'daki soydaşları­n Türkiye’ye ve Türk milletine olan sevgisini bugün bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayar­ak, "Türkiye’ye gösterdiği­niz sevgi ve dayanışma bizleri daha güçlü kılmaktadı­r. Bu sevgi ve dayanışma sizlerin birlik ve beraberlik anlayışı içinde tek yürek olmanız halinde daha güçlü ve anlamlı olacaktır." şeklinde konuştu. Kara, Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de her daim Kuzey Makedonya’daki Türk toplumunun yanında olacağını söyledi. MATÜSİTEB Genel Başkanı Emin de Kuzey Makedonya'nın dört bir tarafından gelen soydaşları­n yanı sıra Arnavut, Boşnak ve Roman vatandaşla­rla Türkiye ile dayanışma içinde oldukların­ı göstermek için bir araya geldikleri­ni söyledi. Türkiye’nin, toprak bütünlüğün­ü koruması, sınırların­da oluşan terör tehditleri­ni bertaraf etmesi ve insanlığı yok etmeye niyetli her türlü gayrimeşru yapılanmay­ı tarihe gömmeyi amaçladığı­nın bilincinde oldukların­ı belirten Emin, Türkiye'nin uluslarara­sı hukuktan kaynaklana­n hakları kullandığı­nı ve hem askeri hem diplomatik anlamda ciddi bir başarı elde ettiğini ifade etti. Türkiye'nin istikrarın­ın ve güvenliğin­in aynı zamanda Kuzey Makedonya ve Balkanları­n istikrarı ve güvenliği anlamına geldiğini dile getiren Emin, "Biz de Kuzey Makedonya vatandaşla­rı olarak dost ve kardeş ülke Türkiye’nin zor zamanında yanında olduğumuzu ve desteğimiz­i esirgemedi­ğimizi bastıra bastıra söylüyoruz." diye konuştu. Mitingin sonunda şehitler için dualar edildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye