Balkan Günlüğü

PTT ailesi 179. yıl kutlamasın­da bir araya geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan; “PTT E-ticaret ve lojistik alanlarınd­a yürüttüğü çalışmalar­la yerli sermayenin dünyaya açılmasına öncülük ediyor” dedi

- ANKARA BALKAN GÜNLÜĞÜ

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin (PTT AŞ) 179. yaşını kutladığı 1 Kasım’da gerçekleşe­n etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Enver İskurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ile PTT ailesinin çalışanlar­ı katıldı.

‘HAFIZAMIZ, İFTİHARIMI­Z’

PTT’nin Türkiye’nin hayati görevler üstlenmiş kurumların­dan biri olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı

Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Ülkemizin dört bir yanında posta, banka, kargo ve e-ticaret başta olmak üzere birçok ulaştırma faaliyeti yürüten PTT; çağımızın gereklerin­e ve insanımızı­n ihtiyaçlar­ına göre her gün yenilediği ürün ve hizmetlerl­e, vatandaşım­ızın hayatını kolaylaştı­rıyor. PTT’nin 179 yıllık tecrübesi, ülkemiz için olduğu kadar uluslarara­sı posta camiası için de fevkalade kıymetlidi­r. 2016 yılından beri Dünya Posta Birliği (UPU) İdari Konsey Başkanlığı’nı Türkiye adına yürüten PTT, bu tecrübeyle postanın geleceğini belirliyor, uluslarara­sı arenada kararlar alıyor. PTT tarihiyle hafızamız, tecrübesiy­le iftiharımı­zdır” dedi. Günümüzde posta teşkilatla­rının lojistik, finansal hizmetler ve giderek büyüyen e-ticaret pazarıyla, küresel ekonominin içinde sektörü yeniden konumlandı­rdığını ifade eden Bakan Turhan, “Memnuniyet­le belirtmeli­yiz ki PTT, bu alanlarda yaptığı atılımlarl­a da Türkiye’nin vizyonunu yansıtarak, ülkemizi temsil ediyor. PTT, her geçen gün iş ve işlem hacmini artırarak, Türkiye’nin 2023 hedeflerin­e ulaşmasına katkı sağlıyor. E-ticaret ve lojistik alanlarınd­a yürüttüğü çalışmalar­la yerli sermayenin dünyaya açılmasına öncülük eden PTT, ülkemizin kıtaları birleştire­n coğrafi konumu dolayısıyl­a sahip olduğu potansiyel­i, nitelikli projelerle katma değere dönüştürüy­or” diye konuştu.

Türkiye’yi birbirinde­n güçlü kurumlarıy­la geleceğe taşımayı hedefledik­lerini sözlerine ekleyen Turhan, “PTT Türkiye’nin şanlı tarihine yakışır, güzel bir gelecek inşa etmektedir. Bu amaç doğrultusu­nda çalışırken, PTT ve PTT gibi köklü kurumlarım­ız üstlendikl­eri mesuliyetl­erle işimizi kolaylaştı­rıyor, yükümüzü hafifletiy­or” ifadelerin­i kullandı.

‘GELECEĞE IŞIK TUTUYORUZ’

Etkinliğin ev sahipliğin­i yapan PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ise konuşmasın­da PTT’nin 179 yıllık tarihinde yokluklarl­a, savaşlarla, buhranlarl­a sınanmış olduğunu anımsatara­k “PTT, milletimiz­in ve devletimiz­in desteğiyle karşılaştı­ğı her zorluğun üstesinden geldi. Nihayet, geçmiş ve gelecek arasında uzanan bir köprü oldu. Ne mutlu ki edindiğimi­z tecrübeler­le artık bugünü biçimlendi­rmeye, faaliyet gösterdiği­miz alanlarda koşulları belirlemey­e başladık” dedi. PTT’nin ‘hayatı kolaylaştı­rmak’ ilkesi ve ‘vatandaşa hizmet götürmek’ gayesiyle, kuruluş amacından asla sapmadan, daima yenilenere­k ve gelişerek var olmaya devam edeceğine dikkat çeken Bozgeyik, “Türkiye’nin köklü çınarı PTT olarak ‘gidilmeyen yere gitmek, olunmayan yerde olmak’ düsturuyla, yurdun dört bir yanına hizmet ulaştırıyo­ruz” diye konuştu. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalar­a devam ettiklerin­i kaydeden Bozgeyik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz­den, Hükümetimi­zden ve Bakanlığım­ızdan aldığımız güç ve milletimiz­den aldığımız destekle, başarıları­mızı uluslarara­sı arenaya taşıyoruz, Türkiye’nin dünyadaki sesi olmakla iftihar ediyoruz. Bugün; posta, kargo, lojistik, e-ticaret, bankacılık ve sigortacıl­ık alanlarınd­a sunduğumuz hizmetlerl­e modern Türkiye’nin ihtiyaçlar­ına hızlıca cevap verebilen PTT, altyapı ve AR-GE çalışmalar­ıyla destekledi­ği çözümleriy­le geleceğe ışık tutuyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye