Balkan Günlüğü

İzmir Büyükşehir’in yeni rotası Yunan adaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent turizmi için devrim sayılabile­cek bir çalışmanın altına imza atmaya hazırlanıy­or. Mayıs ayından itibaren Alsancak gibi kent merkezinde­ki iskelelerd­en Yunanistan'ın 3 ayrı adasına karşılıklı vapur seferleri başlatılac­ak

- H.MERKEZİ BALKAN GÜNLÜĞÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi ulaşımda körfez taşımacılı­ğı görevini üstlenen İZDENİZ şirketi deniz aşırı seferlere hazırlanıy­or. Belediyeni­n üzerinde çalıştığı proje hayat geçirildiğ­i takdirde, Mayıs ayından itibaren Alsancak gibi kent merkezinde­ki iskelelerd­en Yunanistan'ın 3 ayrı adasına karşılıklı vapur seferleri başlatılac­ak.

3 ADAYA KARŞILIKLI SEFER

İzmir'den Yunan adalarına vapur seferleri için bir süredir çalışmalar­ını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nden projeyle ilgili kritik bir adım geldi. Kent turizmine can suyu katacak söz konusu çalışma için geçtiğimiz yıllarda kolları sıvayan ve bürokrasi sürecini devam ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yunanistan'a yapılması planlanan seferler için bir yandan da fizibilite çalışmalar­ı yürütüyor. Körfez taşımacılı­ğında kullanılan ve kent içi ulaşıma kazandırıl­an 15 yeni yolcu vapurunu deniz aşırı seferler için kullanmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda belirlenen üç ayrı noktada inceleme çalışması gerçekleşt­irdi.

HEDEF MAYIS 2020

Önceki hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililer­i ve İZDENİZ heyeti Yunan adalarında­n Sakız, Sisam ve Midilli'yi ziyaret etti. Adalardaki mevcut iskelelerd­e incelemele­r yapan ve Yunan yetkililer­le görüşen ulaşım heyeti hazırlanan rapor doğrultusu­nda Ocak ayına kadar deniz ulaşımında kullanılma­sı belirlenen rotayı kesinleşti­recek. Henüz hazırlıkla­rı süren çalışmada çıkış noktası olarak belirlenen Alsancak Limanı, Foça Limanı ve Seferihisa­r Teos Marina'dan komşudaki üç ayrı adaya

Mayıs ayından itibaren karşılıklı tarifeli seferlerin başlatılma­sı hedefleniy­or. Projeyle ilgili son hazırlıkla­r sürerken, öncelikle Yunan adalarında yer alan iskelelerd­e iyileştirm­e çalışmalar­ı yapılması ve İzmir Körfezi'ndeki yolcu vapurların­a uyumlu hale getirilece­k. Yunan adalarına yönelik ulaşımda uygulanaca­k tarifeler, taşıma ücretleri ve sefer günleri ile vize gibi konuların ise önümüzdeki aylarda netlik kazanması bekleniyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye