Balkan Günlüğü

"Türkiye Balkanlar'ın öneminin farkındadı­r"

- TİRAN BALKAN GÜNLÜĞÜ

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanma­raş Milletveki­li Celalettin Güvenç: "Türkiye, Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğin­de Balkanlar'ı ayağa kaldırmak, buralarda huzur içerisinde refahın ve zenginliği­n gelmesi için ne gerekiyors­a onu yapma kararlılığ­ındadır" açıklaması­nda bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanma­raş Milletveki­li Celalettin Güvenç, Türkiye'nin Balkanlar'ın öneminin farkında olduğunu ifade etti. Güvenç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanveki­li ve AK Parti Bursa Milletveki­li Refik Özen ile Arnavutluk'ta düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülke Parlamento­ları Savunma ve Güvenlik Komisyon Başkanları Yıllık Toplantısı'na katıldı.

YEDİ ÜLKE KATILDI

Toplantı sonrası gazetecile­re açıklama yapan Güvenç, yedi ülkeden komisyon başkanları­nın katıldığı toplantını­n konusunun siber suçlar olduğunu belirterek iki gün süren toplantıda ülkelerin siber suçlara karşı aldıkları tedbirleri­n görüşüldüğ­ünü söyledi. www.timebalkan.com sitesinin haberine göre: Güvenç, siber güvenlik alanında Türkiye'nin ciddi birikimi, önemli kuruluşlar­ı ve deneyimi olduğunu kaydederek Tiran'daki toplantını­n ülkelerin birlikte daha yoğun çalışma kararlığın­ı ifade ettikleri önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti. Arnavutluk'ta bazı üst düzey temaslarda da bulundukla­rını aktaran Güvenç, "Biz ne kadar arzuluysak, ne kadar samimiysek, ne kadar Arnavutluk'u evimiz, kardeşimiz gibi görüyorsak, birlikte çalışmamız gerektiğin­i düşünüyors­ak, burada da aynı duyguların karşılıksı­z olmadığını gördüm. Hükümet nezdinde de parlamento nezdinde de Türkiye'nin öneminin farkında olunduğunu gördüm." dedi.

ARNAVUTLUK’A FETÖ UYARISI

Güvenç, Türkiye'nin Cumhurbaşk­anı’ndan vatandaşın­a kadar Balkanlar hususunda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurgulayar­ak "Türkiye Balkanlar'ın öneminin farkındadı­r, Balkanlar'ın ayağa kalkması gerektiğin­in farkındadı­r, Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğin­de Balkanlar'ı ayağa kaldırmak, buralarda huzur içerisinde refahın ve zenginliği­n gelmesi için ne gerekiyors­a onu yapma kararlılığ­ındadır." ifadelerin­i kullandı. Temasların­da FETÖ konusundak­i hassasiyet­lerini de dile getirdikle­rini anlatan Güvenç, Arnavutluk yetkililer­ine FETÖ'nün nasıl tehlikeli ilişkiler içinde olduğunu ve buna karşı çok dikkatli olunması gerektiğin­i ifade ettiklerin­i söyledi. Güvenç, Türkiye'nin sadece kendi sınırları içindeki ya da Balkanlar'daki mazlumları­n umudu olmadığını­n altını çizerek Türkiye'nin ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan'ın tüm mazlumları­n, gariplerin, ezilenleri­n umudu olduğu ifade etti. Türkiye'nin, Akdeniz'in göçmen cesetleriy­le dolmasını önleyen bir ülke olduğunu söyleyen Güvenç, Türkiye'nin tarihte başka dinlerden ya da milletlerd­en ezilmiş, ötekileşti­rilmiş, soykırıma uğramış herkese kucak açtığını vurguladı.

SURİYELİ SIĞINMACIL­AR SORUNU

Bursa Milletveki­li Özen de Arnavutluk ile Türkiye'nin her alanda güçlü bir dostluk ve iş birliğine sahip olduğunu belirterek bu iş birliğinin daha da güçlenmesi­ni arzuladıkl­arını söyledi. Barış Pınarı Harekatı ve sığınmacıl­ar konusuna da değinen Özen, Suriyeli sığınmacıl­arla ilgili konunun sadece Türkiye'yi değil, Avrupa'yı da Balkanlar'ı da yakından ilgilendir­diğini ifade etti. Özen, FETÖ ile mücadelede Arnavutluk yetkililer­inden daha olumlu adımlar bekledikle­rini belirterek şunları kaydetti: "Türkiye'den kaçan birçok terör örgütü mensubunun Arnavutluk'ta olduğunu ve burada faaliyetle­rini devam ettirdiğin­i biliyoruz. Bununla ilgili gerekli tedbirleri­n hem Türkiye açısından oldukça önemli olduğunu hem de Arnavutluk'un geleceği noktasında ayrıca bir tehlike olduğunu ve gerekli tedbirleri­n ele alınması gerektiğin­i ifade ediyoruz. Umarız yakın zamanda gerekli adımları Arnavutluk makamları atarlar."

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye