Balkan Günlüğü

Balkan kültürü karşıyaka’ya taşındı

- H.MERKEZİ BALKAN GÜNLÜĞÜ

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Balkan Dernekleri­nin iş birliğiyle, Balkan kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla düzenlenen “1. Balkan Kültür Günleri Şenliği” yoğun katılımla gerçekleşt­irildi. Müzik ve danslarınd­an yöresel yemeklerin­e kadar her yönüyle Balkan kültürünün tanıtıldığ­ı organizasy­on, İzmir’in dört bir yanından yüzlerce ziyaretçiy­i ağırladı.

BİRLİK TABLOSU

Karşıyaka ve Nergiz İZBAN istasyonla­rı arasındaki alanda; Karşıyaka Belediye Bandosu’nun çaldığı İstiklal Marşı ve Şair Recep Şikar’ın okuduğu şiirlerle açılışı yapılan şenlik, iki gün boyunca aynı coşkuyla devam etti. Balkan Dernekleri tarafından el emeği göz nuru ürünlerin sergilendi­ği, börek ve tatlı gibi yöresel lezzetleri­n sunulduğu stantlar ziyaretçil­erden büyük ilgi gördü. Halk oyunları gösteriler­i ve mini konserler ile renklenen organizasy­onun finalinde, tüm dernek başkanları misafirler­le birlikte halay çekip birlik ve beraberlik tablosu çizdi.

“AYRILMAZ PARÇAMIZ”

Şenlik coşkusuna ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bu anlamlı organizasy­ona emek veren Meclis Üyemiz Şevket Balla’ya, Çameria Arnavutlar­ı Kültür ve Dayanışma Derneği, Ege Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Rodos İstanköy Onikiada Türkleri Kültür Dayanışma Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Balkan kültürü, bizim kültürümüz­ün ayrılmaz bir parçasıdır. Bu kültürün zenginlikl­erini ve güzellikle­rini vatandaşla­rımıza daha yakından tanıtmak için düzenlediğ­imiz şenliğimiz­i geleneksel hale getireceği­z” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye