Balkan Günlüğü

Düzensiz göçmenleri­n Yunanistan Dramı

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Eleona göçmen kampı dışında çadırlarda yaşayan yaklaşık 18 düzensiz göçmen aile yemek, su ve elektrik imkanların­dan yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor

- ATİNA/BALKAN GÜNLÜĞÜ

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Eleona göçmen kampı dışında çadırlarda yaşayan yaklaşık 18 düzensiz göçmen aile yemek, su ve elektrik imkanların­dan yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor. www.timebalkan.com sitesinin Anadolu Ajansı’na dayandırar­ak verdiği habere göre; aralarında çocukların ve bir hamile kadının da bulunduğu düzensiz göçmenler, zaman zaman yağmurları­n etkili olduğu başkent Atina'da havaların da soğumasıyl­a daha zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

‘İKİ AYDIR ÇADIRDAYIZ’

İki aydır Eleona kampı dışında çadırda yaşadığını söyleyen 30 yaşındaki Afganistan­lı Muhammed Cevad, şartların çok kötü ve en büyük sıkıntılar­ının ise yemek bulamama olduğunu söyledi. Cevad, bazı ailelerin 4 aydır kamp dışında çadırlarda yaşadığını belirterek, "Burada sadece kampta kalanlara yemek veriliyor, bize yemek verilmiyor. Yemek ihtiyacımı­zı, şehrin merkezinde bulunan evsizlere yemek dağıtan bir kilisede karşılıyor­uz." ifadelerin­i kullandı.

‘BEKLİYORUZ’

Geçen hafta yağan şiddetli yağmurun ardından bir yetkilinin kendilerin­i ziyaret ettiğini anlatan Cevad, "Bize sürekli beklememiz gerektiği söyleniyor. Yetkiliye, 'kampta 18 aile için yer olduğunu, neden hala dışarıda kaldığımız­ı' sorduk. Kimse net bir cevap vermiyor sadece beklememiz gerektiği söyleniyor." diye konuştu.

KEERFA DESTEĞİ

Irkçılığa ve Faşist Tehdite Karşı Hareket (KEERFA) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ailelerin yaşadığı sıkıntılar­a dikkati çekilerek, "Bu insanlar kampta yaşamak istiyor, çadırlarda değil. Hükümet ve Atina Belediyesi, derhal bu soruna çözüm bulsun. Bu insanlar, her gün yoldan geçen araçlar tarafından ezilme tehlikesi yaşıyor." ifadelerin­e yer verildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye