Balkan Günlüğü

Mehmetçik Mehmetçik Kosovalı Kosovalı engelliler­i engelliler­i unutmadı unutmadı

- PRİZREN BALKAN GÜNLÜĞÜ

¥ KOSOVA’DA 1999 yılından bu yana KFOR barış gücünde görevli Türk askeri her türlü destekle Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor. Mehmetçik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kosova’nın güney bölgesinde­ki Prizren’de faaliyet gösteren Hendikos

Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek 2’si çocuk sandalyesi olmak üzere 10 adet tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Hendikos Engelliler Derneği Başkanı Egzona Hocay, bu anlamlı günde destekleri­nden dolayı Türk askerine ve Türkiye Cumhuriyet­i’ne teşekkür etti. Hocay, Kosova genelinde en çok fiziksel engellinin Prizren’de bulunduğun­u belirterek, fiziksel engelliler için şartların çok kötü olduğunu da sözlerine ekledi. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sivil Askeri İşbirliği (SAİ) personeli de, bu tür yardımları­n devam edeceğini vurguladı.

Kosova’da görevli Türk askeri, Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelliler derneğine tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Kosova’da 1999 yılından bu yana KFOR barış gücünde görevli Türk askeri her türlü destekle Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor. Mehmetçik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kosova’nın güney bölgesinde­ki Prizren’de faaliyet gösteren Hendikos Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek 2’si çocuk sandalyesi olmak üzere 10 adet tekerlekli sandalye yardımında bulundu. www.timebalkan.com’un haberine göre; DHA’ya konuşan Hendikos Engelliler Derneği Başkanı Egzona Hocay, bu anlamlı günde destekleri­nden dolayı Türk askerine ve Türkiye Cumhuriyet­i’ne teşekkür etti. Hocay, Kosova genelinde en çok fiziksel engellinin Prizren’de bulunduğun­u belirterek, fiziksel engelliler için şartların çok kötü olduğunu da sözlerine ekledi. Engelliler Derneği’nin her zaman yanında olmaya çalıştıkla­rını söyleyen Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sivil Askeri İşbirliği (SAİ) personeli de, bu tür yardımları­n devam edeceğini vurguladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye