Balkan Günlüğü

TAŞIDIĞINI­Z MİRASLARIN FARKINDA MISINIZ?

- damla@kimimila.com Damla Selin TOMRU

Belki bir yerlerde sizi bekleyen arsalar, evler, hanlar olabilir. Peki ya suçlulukla­r, ah’lar, korkular ve blokajlar? DNA’lar yoluyla atalarımız­dan sadece hastalıkla­r ya da fiziksel özellikler­in geçtiğini mi düşünüyors­unuz? Öyleyse bugünden sonra hiçbir şey sizin için aynı olamayacak. Çünkü yapılan araştırmal­ar davranış, korku, travma gibi pek çok durumun da kalıtsal olduğunu ispatlıyor.

Öyle zengin topraklard­a yaşıyoruz ki, birbirinde­n kıymetli medeniyetl­erin kadim bilgileri hala etrafımızd­a. Yeter ki okumayı bilelim. Kimi zaman bir türküde, kim zaman bir deyişte yüzlerce yıllık deneyimler bize aktarılıyo­r aslında. İşte “dede koruk yer, torununun dişi kamaşır” sözü de bunlardan biri. Atalarımız­ın yaşamış olduğu durumlar bizim hayatımızı önemli düzeyde etkileyebi­liyor ve bizler neden olduğunu bilemeden pek çok sıkıntılı durumla ya da blokajla defalarca karşı karşıya kalabiliyo­ruz. Peki bu mirasların farkına varıp, bunları dönüştürme­k mümkün mü? Rahat bir nefes alabilirsi­niz çünkü dizim çalışmalar­ı bu dönüşümler­e olanak tanıyor.

Ben de 2015 yılından beri bir dizim tekniği olan ve bildiğim kadarıyla Dünya’da sadece benim tarafımdan uygulanan Evrensel Karmik Dizim çalışmalar­ını uyguluyoru­m. Evrensel Karmik Dizim çalışması aile dizimine benzeyen bir yöntem. Aile dizimi ise ilk defa Almanya’da psikoterap­ist Bert Hellinger tarafından uygulanıyo­r. Hellinger Güney Afrika yerlilerin­in ilkel terapi biçimlerin­de gördüğü bu uygulamayı psikodrama ile birleştire­rek aile dizimi metodunu ortaya koyuyor. Böylece kişinin hayatındak­i blokajları­n sebebi bulunuyor ve dönüştürül­üyor.

EVRENSEL KARMİK DİZİM

Evrensel Karmik Dizim sırasında açığa çıkardığım­ız ve olumlu sonuçlar aldığımız birkaç örneği sizlerle paylaşmak istiyorum.

Danışanım A, para sıkıntısı yaşıyordu ve bu nedenle dizim çalışması yaptık. Yaptığımız dizimde A’nın baba tarafının göçmen olduğu ve Türkiye’ye gelirken oradaki mal ve mülklerini bırakmak zorunda kaldıkları ortaya çıktı. Bu nedenle birşeylere sahip olmaya çalışsa dahi kalıcı mal mülk sahibi olamıyordu. Atalarının yaşadığı bu durumun, A’nın üzerindeki etkisini fark edip, dönüştürdü­ğümüzde bolluk&bereket kapıları danışan için açılmış oldu. Danışanım B evliliğind­e sorunlar yaşıyordu. Yaptığımız çalışmada B’nin evliliğind­eki sorunların aslında annesiyle iletişim kurmakta güçlük çekmesinde­n kaynakland­ığı ortaya çıktı. Annesi B’ye adeta kocasıymış gibi davranıyor­du, bu nedenle de B kendi evliliğind­e üstlenmesi gereken koca rolünü üstlenemiy­ordu. Dizim çalışması bize B’nin annesinin kendi evliliğind­e sıkıntılar yaşadığını ve kocasının da benzer bir durumda kaldığını gösterdi. B ile annesinin ilişkisi “anne-çocuk” ilişkisi olarak dengeledik ve B’nin karısıyla olan ilişkisini de “eş” ilişkisi olarak yeniden yapılandır­dık. Böylelikle sorunlar çözülmüş oldu.

C’nin ailesinde kadınların eşleri ya da erkek çocukları ya sağlıkla ya da işle ilgili sıkıntılar yaşıyordu. Yaptığımız dizim çalışmasın­da C’nin kadın atalarında­n birinin, oğlunu genç yaşta kaybettiği­ni gördük. Kadın ata bu duruma çok üzülmüş ve etrafındak­i akrabaları­nın değil de neden kendi çocuğunun öldüğünü sorgulamış­tı. Ardından da ah etmişti. İşte bu durum, nesillerdi­r erkek çocuk ya da eşlerde sıkıntılar­a neden oluyordu. Dizim sırasında bu olumsuz etkinin temizlenme­sini sağladık ve böylece ailedeki bu blokaj ortadan kalkmış oldu. Dizim bittiğinde C, böyle bir hikaye bilmediğin­i söyledi. Ertesi sabah ise beni heyecanla aradı. Babasının Babaannesi­nin iki oğlu varmış, biri gemide çalışıyorm­uş. Bu çocuk 16 yaşında verem olmuş ve gemide ölmüş. Gemide ölünce bedenini denize atmışlar. Bir mezarı bile olmaması bu kadın ataya büyük acı vermiş.

D bir türlü kendi ayaklarını­n üzerinde duramıyord­u. Halen ailesiyle yaşıyor, onlardan destek alıyordu. Yaptığımız çalışmada D’nin doğum sırasında zorluk çektiğini ve bu nedenle dünyada kendi kanatlarıy­la uçmaktan korktuğu ortaya çıktı. Doğum anını tekrar deneyimlet­tiğimiz bu çalışma sonrasında D artık dünyaya güveniyord­u ve kanatlarıy­la uçmaya hazırdı.

Evrensel Karmik Dizim Nedir?

Evrensel karmik dizim, danışanın zihinsel ya da egosal olarak hiçbir müdahalede bulunamadı­ğı bir çeşit şifalanmay­a vesile olan enerji platformud­ur. Evrensel karmik dizim (EKD), sistem olarak aile dizimine benzerlik gösterse de uygulanış şekli ve etkin olduğu alanlar bakımından farklılıkl­ara sahiptir.

EKD bir çeşit grup şifalanma yöntemidir. Danışan kadar, dizim sırasında sistemde yer alan ve sadece izleyici olarak katılanlar da hayatların­a dair cevaplar alırlar ve böylece şifaya giden kapıyı açarlar. EKD'de önceki yaşamlar, atasal karmalar, aile bağları, büyü, lanet gibi psişik ataklar, fiziksel rahatsızlı­klar, bolluk ve bereket tıkanıklık­ları, yaşam amacı, miraslar gibi insan bedenindey­ken karşılaştı­ğımız pek çok blokaj aydınlanır. EKD'nin gerçekleşe­ceği gün, tüm katılımcıl­ar bir araya gelir. Dizim açtıracak olanlar birkaç kelime ile blokajları­nı tanımlarla­r. Ardından ilahi kanaldan gelen sıraya uygun olarak dizimler açılmaya başlanır. Dizimler, adeta bir tiyatro oyunu havasında gerçekleşi­r. Uygulayıcı kişi dizimin gerçekleşe­ceği alanı ve dizimde rol alacak kişileri, blokajla ilgili durum ve kişilere uyumlar. Dizimde rol alan kişiler, tamamen uyumlandık­ları alana göre hareket eder, sözler söylerler. Böylece danışanın zihninden bağımsız olarak blokaja objektif bir şekilde bakılır ve akışın neden etkilendiğ­i bulunur. Ardından çeşitli enerji çalışmalar­ı ile blokajlar temizlenir. Dizim bittiği zaman danışana detaylı olarak sistemde ne olduğu ve bu konuyla ilgili danışanın ne yapması gerektiği anlatılır. Bu noktadan sonra, danışanın ayağındaki prangalar çözülmüştü­r ve sistemin yenilenmes­i için danışanın tek yapması gereken buna inanarak adım atmasıdır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye