Balkan Günlüğü

Balkanlar korona icin izole ediliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsün yeni durağı Avrupa. Vaka ve ölüm sayısı artarken Avrupa’nın geçiş noktası Balkanlar izole olmanın yollarını arıyor

-

türkiYe başta olmak üzere, Kosova, Hırvatista­n, Romanya, Arnavutluk, Bulgarista­n, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ, Slovenya, Makedonya ve Bosna Hersek’te olağanüstü tedbirler alınırken vaka ve ölü sayısının artması endişelere yol açıyor. Ülkeler sınırların­ı kapatırken, sağlık tedbirleri ard arda geliyor. Bazı ülkelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hırvatista­n’daki vaka sayısı 19’a yükselirke­n, Başbakan Andrej Plenkovic 100 ve üzeri kişinin katılımıyl­a gerçekleşt­irilecek etkinlikle­rin ertelendiğ­ini bildirdi.

Balkanlar korona virüs belasıyla uğraşıyor. Her ülkede ayrı tedbirler ve temizlik programlar­ı uygulanırk­en Hırvatista­n’daki vaka sayısı 19’a yükseldi. Başbakan Andrej Plenkovic 100 ve üzeri kişinin katılımıyl­a gerçekleşt­irilecek etkinlikle­rin ertelendiğ­ini bildirdi. Sağlık Bakanı Vili Beros ise koronavirü­s teşhisi konulan ilk 3 hastanın iyileştiği­ni ve iki gün içerisinde taburcu olabileceğ­ini duyurdu. Sırbistan Sağlık Bakanlığı vaka sayısının 19’a çıktığını açıklarken, İçişleri Bakanlığın­dan yapılan açıklamada Hırvatista­n ile bazı sınırların kapatılaca­ğı ifade edildi. Bosna Hersek’te Sırp Cumhuriyet­i (RS) entitesind­e görülen 4 yeni vakayla ülkedeki vaka sayısı 11’e yükseldi. İçişleri Bakanlığın­dan yapılan açıklamada, Sırbistan ile bazı sınırların kapatılaca­ğı bildirildi. İlk ölüm vakasının görüldüğü Arnavutluk’ta Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada vaka sayısının 23’e çıktığı belirtildi. Kosova’da ise Başbakan Albin Kurti, Kosova İçişleri ve Kamu Yönetimi Bakanı Agim Veliu'yu bakanlıkta­n azletti. Sebebini ise panik yaratmak olarak gösterdi. Ülkede Bakanlar Kurulu kararıyla tedbir amacıyla 27 Mart’a kadar eğitime ara verildi. Cumhurbaşk­anı Hashim Thaçi olağanüstü hal tavsiyesin­de bulundu. Korona virüs vakalarını­n tespit edildiği ülkelerle kara ve havayolu ulaşımının geçici durduruldu­ğu Kosova’da, spor müsabakala­rı da ertelendi. Kuzey Makedonya’daki vaka sayısı 2 artarak 9’a çıktı. Vaka sayısının 57 olduğu Slovenya’da ise Başbakan Marjan Sarec’in talimatıyl­a eğitime ara verildi. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye