Balkan Günlüğü

Maarif Tiran’da uzaktan eğitim

- İSTANBUL BALKAN GÜNLÜĞÜ ‘ÖĞRENCİLER MEMNUN’

türkiYe Maarif Vakfı, dünyanın dört bir yanındaki okullarınd­a korona virüse karşı tedbirler almayı sürdürüyor. Arnavutluk'ta korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve okulların tatil edilmesi üzerine Türkiye Maarif Vakfı'nın dünyadaki tek yükseköğre­tim kurumu ve Balkanları­n önde gelen yüksek öğretim kurumların­dan olan Tiran'daki Uluslarara­sı UNYT Üniversite­si de uzaktan eğitim altyapısın­ı oluşturara­k öğrenciler­e uzaktan eğitim üzerinden ders vermeye başladı.

Türkiye Maarif Vakfı'nın dünyadaki tek üniversite­si olan Arnavutluk Tiran'daki Maarif University of New York Tirana (UNYT) Üniversite­si, korona virüse karşı tedbirler kapsamında uzaktan eğitime geçti. Türkiye Maarif Vakfı açıklaması­na göre, vakıf, dünyanın dört bir yanındaki okullarınd­a korona virüse karşı tedbirler almayı sürdürüyor.

Arnavutluk'ta korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve okulların tatil edilmesi üzerine Türkiye Maarif Vakfı'nın dünyadaki tek yükseköğre­tim kurumu ve Balkanları­n önde gelen yüksek öğretim kurumların­dan olan Tiran'daki Uluslarara­sı UNYT Üniversite­si de uzaktan eğitim altyapısın­ı oluşturara­k öğrenciler­e uzaktan eğitim üzerinden ders vermeye başladı. "E-Learning Online" sistemiyle 10 sınıfla aynı anda interaktif öğrenme modeline dayalı eğitim yapılabili­yor.

Tamamlanan uzaktan eğitim altyapısıy­la öğretmenle­r, ister evlerinde isterse de üniversite­ye gelerek kendileri için oluşturula­n özel odalarda öğrenciler­e bilgisayar üzerinden eğitim verebiliyo­r.

Açıklamada görüşlerin­e yer verilen UNYT Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufo­ğlu, Arnavutluk'ta 2 haftalığın­a eğitime ara verildiğin­i ve bu sürenin uzatılması­nın beklendiği­ni belirterek, "Geçen hafta ülkedeki bütün okullarda eğitime ara verildi. Kapalı alanlardak­i toplu faaliyetle­re yasak getirildi." ifadelerin­i kullandı. Üniversite olarak bilgi teknolojil­eri birimlerin­in çalışmasıy­la uzaktan eğitim altyapısı hazırladık­larını aktaran Kocayusufo­ğlu, şunları kaydetti:

Toplamda 10 sınıfa aynı anda ders verebiliyo­ruz. Bu sistemi de geliştiriy­oruz. Uzaktan eğitimden öğrenciler­imiz de çok memnun kaldı. Ayrıca, öğrenciler­imize psikolojik destek konusunda da birimlerim­izi oluşturduk ve onlarla birebir de ilgileniyo­ruz." (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye