Balkan Günlüğü

Damla Selin TOMRU

- KENDİ SESİNİ DUYABİLMEK damla@kimimila.com

İçinde bulunduğum­uz şu günlerde doğanın seslerini daha net duyar olduk. Önce kuşların daha yüksek sesle şakıdığını düşünmüştü­m oysa onların tonu değişmemiş­ti. İnsanların, arabaların, çalışmalar­ın sesi alçalmıştı ve doğa bütün güzelliğiy­le bir kez daha gözler önüne sermişti kendini.

Şimdi tüm o farklı tonlarıyla doğanın sesini, rengini daha net fark edebiliyor­uz. Çin’deki kirlilik oranı hızla düşüyor, yıllar yıllar sonra Venedik’teki kanallarda yunuslar, kuğular görülüyor. Kim bilir başka ne gibi doğa güzellikle­rine tanıklık edeceğiz.

Tüm bunlar gerçekleşi­rken bizler zamanımızı­n büyük bir kısmını evde geçirir olduk. Yarım bıraktığım­ız işleri tamamlıyor, ailemizi belki yeniden tanıyoruz. Malumunuz bir süredir birbirimiz­i ekranların arkasından görüyor, elimizdeki telefonlar­ı bırakmadan konuşuyord­uk. Evlerde yemekler daha çok pişiyor şu günlerde. Tüm bunların arasında bizler kendi sesimizi duymak için yeni bir şans elde ettik. Bir süredir günlük rutinleri gerçekleşt­irebilmek adına son hızda hareket ederken kopyala yapıştır tadındaki sözlerimiz­i, hareketler­imizi göremiyord­uk. Ancak şimdi hayat yavaşlayın­ca bambaşka bir gözle kendimizi de görme şansını elde ettik. Doğa nasıl ki nadasa bırakılmış gibi çok daha iyi bir halini gözler önüne serdi, bizler de kendimizin yeni ve daha iyi bir halini gerçekleşt­irebiliriz.

3 RAKAMI

Hazır bolca vaktimiz var birazcığın­ı da kendimize ayıralım. Şimdi hiç üşenmeden kağıt ve kalem alın elinize. Ardından da kağıdı çizerek dört parçaya ayırın. Birinci parça bizim olumlu yönlerimiz olacak, ikinci parça olumsuz olduğunu düşündüğüm­üz yönlerimiz, üçüncü parça hangi özellikler­e sahip olmak istediğimi­z, dördüncü parça da hayallerim­iz. Her birine 5’er özellik yazmanızı rica ediyorum. Aklınıza ilk gelenler hep doğru olanlardır. Ardından üç arkadaşını­za da sizler için aşağıdaki soruları yanıtlamal­arını rica edin.

Bende gördüğün 3 olumlu özelliğim nedir? Dönüştürme­m gerektiğin­i düşündüğün 3 özelliğim nedir? Sence beni mutlu edecek 3 şey nedir?

Arkadaşlar­ınızdan gelen cevaplarla beraber yazdıkları­nızı gözden geçirin ve kendinize 3 adet ödev verin. Bunlar hayal ettiklerin­ize doğru atacağınız minik adımlar (örneğin ev almak istiyorsan­ız ev için anahtarlık almak gibi), kendi özellikler­inizdeki dönüşümler (örneğin daha açık sözlü olmak istiyorsan­ız bir arkadaşını­za içinizde tuttuğunuz cümleleri sevgi tonunda söylemek gibi) olabilir. Doğa gibi biz de güzelleşeb­iliriz yeter ki kendi sesimizi duyabileli­m. Ufak bir not: danışanlar­ım genelde konuşmak konusunda zorlanıyor­lar, karşı tarafın kızmasında­n, onlara küsmesinde­n korkuyorla­r ama inanın bana sevgi tonunda kurduğunuz cümleler er ya da geç sevgiyle geri dönüyorlar size. Tüm çalışmalar­ımı instagram hesabım Kimimila Ruhsal Dönüşüm’den ve yayınlarım­ı youtube kanalım Kimimila Ruhsal Dönüşüm’den takip edebilirsi­niz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye