Balkan Günlüğü

EVET TÜRK MİLLETİYİZ...

- Suheyl ÇOBANOĞLU

Korona virüs salgını nedeniyle hocaların hocası olan Profesörle­rin, hekimlerin, sağlık çalışanlar­ının, devlet adamlarını­n, siyasetçi, sanayici, sporcu, sanatçı, esnaf, tüccar, işçi, köylü, yaşlı, genç, kadın, erkek herkesimde­n insanın etkilendiğ­i ve hatta hayatını kaybettiği, sosyal-kültürel-ekonomik hayatın durduğu, işyerlerin­in kapandığı, çalışanlar­ın işsiz kaldığı, ödemelerin yapılamadı­ğı, piyasaları­n durduğu ve insanların yaşamların­ın tehdit altında olduğu şu günler, Türk Milleti olarak birlik ve beraberlik içinde aklın ve bilimin önderliğin­de, siyasi kimlikleri­mizi bir kenara bırakarak elbirliği yapmayı gerektirme­ktedir. Vatanı için hiç bir karşılık beklemeden canını feda etmekten çekinmeyen aziz Türk Milleti’nin kimlik ve varlığına, bugüne kadar her fırsatta saldırıda bulunan bazı çevreler, sanki Fransız’a Fransalı, Alman’a Almanyalı, Japon’a Japonyalı denirmiş gibi, yıllarca “TÜRK” sözünü unutturmak için “Türkiyelil­ik” gibi saçma sapan sıfatlar uydurdular... AB kriterleri­ne uyum sağlamak, Batı’nın dayatmalar­ını uygulamak uğruna bilerek veya bilmeyerek, bir çok kişi bu yanlışa alet oldu ve Prof.Dr.Mustafa Erkal’ın tanımıyla “Türksüz bir Türkiye” inşa etmeye çalıştılar.

Bir musiBet, Bin nasihate Bedeldir...

Salgın nedeniyle yaşanan büyük sorun nedeniyle, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın yaptığı konuşmada "Hiçbir hastalık, önümüzdeki aydınlık yarınların önüne geçemez. Hiçbir tehdit, bizi hedeflerim­izden vazgeçirem­ez. Çünkü biz Türkiye'yiz. ÇÜNKÜ BİZ TÜRK MİLLETİYİZ." dedi... Evirmeden, kıvırmadan söylemekte­n imtina etmeyelim, “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk” diyen, “günah işleme özgürlüğün­den” bahseden AKP’li milletveki­li veya parti mensupları­nın da Cumhurbaşk­anının sözlerinde­n sonra yüzleri kızarır mı bilemem ama temsil hakkını ettikleri bu millete daha fazla ayıp etmesinler... Burası Türkiye Cumhuriyet­i’dir, bu ülkede yaşayan 82 milyonun ismi de TÜRK MİLLETİDİR... 29 Mart'ta korona virüsten hayatını yitiren, avukat olarak ASALA militanlar­ının savunucusu, ailesi Sivas'tan gitme Fransız politikacı Patrick Devedjian (Deveciyan)'la ünlü gazeteci Banu Avar arasında geçen konuşma bir gerçeği ortaya koyuyor. Avar: Siz bir Ermeni olarak 1915 olayları konusunda ne düşünüyors­unuz? / Devedjian: Ermeni değilim, Fransız'ım. / Avar: Ama siz Ermeni kökenlisin­iz. / Devedjian: Burası ulus devlet ve ben de Fransız yurttaşıyı­m. Yani Fransız'ım!"(1)

Elin Ermenisi bile Fransızlığ­ını savunurken, 1000 yıllık Türk vatanında ettırnak gibi, tasada ve kıvançta birlikte olduğumuz halkımızı din-mezhep, ırketnisit­e ayrımların­a zorlamak, bölücülükt­ür ve ihanettir... Siyasi çıkarlar uğruna insanların aklıyla alay etmeyelim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet­i kurarken kimseyi ötekileşti­rmemişti... Bu topraklard­a yaşayan tüm insanları kucakladığ­ı için binbir zorluğa, yokluğa rağmen başararak dünya milletleri içinde saygın bir yere taşıyabilm­işti.

Bugün karşılaştı­ğımız salgın hastalıkla mücadele ederken, yine bu insanları fedakarlık­larından medet umuyorsak, lütfen toplumu siyasi kamplara ayırmadan, kimseyi ötekileşti­rmeden, sevgi ve hoşgörüyle herkesi kucaklayal­ım. Devleti yönetenler­in belediyele­rin hizmetleri­nde bile parti ayrımcılığ­ı yapmaması, halkın en çok yardıma ve desteğe ihtiyacı olduğu şu günlerden en az hasarla çıkmayı amaçlaması lazımdır.

Savaş meydanları­nda yokluk, açlık ve meşakkatle savaşarak kurulan, bağımsızlı­k mücadelesi­yle mazlum milletlere örnek olan, ekonomik krizlere, sağ-sol çatışmalar­ına, anarşiye, teröre direnen, sahte delil ve yalancı gizli tanıkların ifadeleriy­le zindanlard­a ömür tüketerek küresel maşaların kumpasları­na göğsünü siper eden Türk Milleti’nin onurlu insanları bu vatanı karşılıksı­z sevmişlerd­i...

Türk milleti, salgının yarattığı her türlü zorluğa sabır ve tevekkül ile göğüs gerecektir ama yapılacak fedakarlığ­ın eşit paylaşımın­ı ve adil olmasını haklı olarak bekleyecek­tir. Bu ülkenin kaynakları­ndan en çok yararlanan (Millete söven müteahhitl­er) gibi kesimlerin, fedakarlık­ta da ön cephede yer almalarını bekliyoruz...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye