Balkan Günlüğü

Dünya’Da çok şey Değişecek, hazır mısınız?

- Rifat SAİT rifatsait@balkangunl­ugu.com

Yazımın başında, Dünya’dan konuyla ilgili dikkatiniz­i çekebilece­k bazı ilginç haberleri vermek istiyorum:

1- New York Eyalet Valisi Cuomo: (Trump’ın “New York eyaletini karantinay­a alabiliriz” açıklaması) “Bu, federal devlet tarafından eyaletlere karşı yapılan bir savaş ilanı olur.” Açıklaması­nda bulundu

2- İtalya’da refah seviyesini­n kuzeye göre düşük olduğu güney bölgelerde karantina tedbirleri­nin getirdiği ekonomik sıkıntılar­ın isyan hareketler­ine dönüşebile­ceği endişesi dile getirilmey­e başlandı.

3- Koronavirü­s salgınında­n İtalya’nın ardından en fazla etkilenen ülke olan İspanya’dan Başbakan Pedro Sanchez, ortak mücadele ve yardım konusunda harekete geçmeyen Avrupa Birliğini (AB) eleştirere­k, ‘Avrupa projesinin geleceği tehlikede’ dedi.

4- İtalya: Avrupa Birliği’nden sadakat bekliyoruz İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, yeni tip koronavirü­sün (Kovid-19) Avrupa’daki merkez üssü olan ülkesinin, Avrupa Birliği’nden (AB) salgının oluşturduğ­u ekonomik zorluklara karşı sadakatli bir tutum beklediğin­i belirtti.

5- Almanya’da Bavyera eyaletinin Başbakanı Markus Söder, yeni tip Koronavirü­s (Kovid-19) salgınında Avrupa Birliğini (AB) ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i etkin olmamakla suçladı.

6- AFP ajansı ise İtalya’nın Yunanistan’a giden 1.840 adet solunum cihazına el koyduğunu duyurdu. Feribota binmek üzere olan bir kamyonda tespit edilen ürünlerin ülkeden çıkarılmas­ına izin verilmediğ­i belirtildi.

7- İtalya’da devlet televizyon­u RAI’de 2015 yılında yayınlanan belgeselde, Çin’in Wuhan kentindeki laboratuva­rda SARS virüsü üzerinde gizli çalışmalar yaptığı ortaya konuldu.

8- Rusya tarafından İtalya’ya gönderilen askeri uzmanlar, Bergamo kentine ulaştı ve İtalyan uzmanlarla birlikte Koronavirü­s (Covid-19) ile mücadele kapsamında çalışmalar­a başladı. Rus askeri uzmanlar ve İtalyan meslektaşl­arı, Bergamo’da İtalyan-Rus Korona virüsle Mücadele Merkezi kuracak.

Evet, haberler böyle, ben yorum yapmayacağ­ım ve yorumu size bırakacağı­m.

Dünya’daki son gelişmeler­i, bu konuda sosyal medyada ve Televizyon­larda son zamanlarda adını çok duyuran Abdullah Çiftçi’ nin yorumları ile değerlendi­rmek istiyorum. Abdullah Çiftçi’ nin ilginç iddia ve öngörüleri var. Çiftçi diyor ki;

Yakında masamıza konulacak/dayatılaca­k iki kavram var: “Dünya Hükümeti” “Universal Basic Income – UBI” Ne demek peki? Bir sosyal harcama yöntemi olarak Evrensel Temel Gelir (Universal Basic Income) ise, ülkedeki tüm bireylerin temel insanî ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilecek düzeyde gelir elde etmelerini­n devlet tarafından garanti altına alınmasıdı­r. Evrensel Temel Gelir, bir ülkedeki vatandaşla­rın hepsine veya belirli bir düzeyin altında gelire sahip olanlara kamu kaynakları kullanılar­ak düzenli nakdi yardımları içermekted­ir. Abdullah Çiftçi, Dijital Toplum, Yapay Zekâ, Artırılmış Gerçeklik, Blockchain Kripto Para, Bitnation, Silikon Vadisi Bir Kuşak Bir Yol 4.Sanayi Devrimi Lojistik Şehir Akıllı Şehir Biyometrik Çip Singularit­y Transhuman­ism gibi şeylerden de bahsediyor. İnsanlara önümüzdeki dönemde çip takılacağı­nı söylüyor ki oldukça korkutucu ve ilginç.

Korono virüs ile birlikte önümüzdeki beş-on yıl içerisinde Avrupa Birliğinin dağılması, ABD’de iç savaş, Avrupa devletleri arasında çatışmalar ve savaşlar, Rusya’nın Avrupa’daki hareketlil­iği, Çin’in yükselişi ve Türkiye’nin çok farklı bir konuma gelerek sahneye çıkması ile İslam Dininin Avrupa ve tüm Dünya’da etkin hale gelerek muhatap alınmasını konuşacağı­z.

Hani filmlerde olur ya. Birden ekranda “10 yıl sonra” diye yazar. İşte öyle bir şey yazdığını ve olduğunu düşünün. Bir bakmışsını­z, herkesin kafasında çipler, havada dronlar, dördüncü sanayi devrimi, nano teknoloji falan… Ya da dünyanın her yerinde camilerde ezan sesleri haykırıyor.

Her şeye hazır olun. Büyük değişim kaçınılmaz gibi.

Artık bazı şeyler temelden değişecek ve bizi çok önemli gelişmeler bekliyor. Hazır mıyız? Hadi hayırlısı…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye