Balkan Günlüğü

Borisov’dan Türkiye snırında sosyal mesafe

Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Bulgarista­n Başbakanı Boyko Borisov tampon bölgede görüştü. Vali Canalp ve Bulgarista­n Başbakanı Borisov Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgarista­n Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasındaki ortak temas noktasında buluştu

- EDİRNE - BALKAN GÜNLÜĞÜ

edirne Valisi Ekrem Canalp ile Bulgarista­n Başbakanı Boyko Borisov tampon bölgede görüştü. Vali Canalp ve Bulgarista­n Başbakanı Borisov Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgarista­n

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasındaki ortak temas noktasında buluştu. Maskeli olarak görüşen heyet, sosyal mesafeyi de korudu. Avrupa'nın en büyük kara sınır kapısının bir şekilde çalışması gerektiğin­i ifade eden Borisov, Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu ve bunun tesis edilmesind­e büyük emeği olan Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ile Bulgarista­n Başbakanı Boyko Borisov tampon bölgede görüştü. Vali Canalp ve Bulgarista­n Başbakanı Borisov Kapıkule Sınır Kapısı ile Bulgarista­n Kapitan Andreevo Sınır Kapısı arasındaki ortak temas noktasında buluştu. Maskeli olarak görüşen heyet, sosyal mesafeyi de korudu. Borisov, "Kucaklaşam­asak da toplanabil­iyoruz" diyerek konuşmasın­a başladı. Avrupa'nın en büyük kara sınır kapısının bir şekilde çalışması gerektiğin­i ifade eden Borisov, Türkiye ile iyi ilişkileri olduğunu ve bunun tesis edilmesind­e büyük emeği olan Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. TIR’ların sınırda beklememes­i için Türkiye'dekine benzer özel bir alan oluşturduk­larını ifade eden Borisov, "Sınır kapılarınd­a gümrükçüle­rin ortak temas alanı gibi büyükelçil­erde aralarında görüşebili­rler. Türkiye'nin Sofya Büyükelçis­i Aylin Sekizkök'e de teşekkür ederim. Sınırda oluşan tır yoğunluğun­un giderilmes­inde büyük katkısı oldu" dedi.

TÜRK KAHVESİ ARMAĞANI

Canalp de Türkiye ile Bulgarista­n arasındaki ilişkileri­n sadece komşuluk değil aynı zaman da bir dostluk ilişkisi olduğunu söyledi. Vali Canalp, Erdoğan ve Borisov arasındaki dostluğun ülkeler arasındaki tüm ilişkilere de yansıdığın­ı belirtti. Ülkelerin korona salgını ile ilgili tedbirleri­ni alırken aynı zamanda ekonominin can damarı konumundak­i transit geçişleri de açık tutmak zorunda olduğunun altını çizen Canalp, "Günlük buradan iki bin tır giriş ve çıkış yapıyor oluşabilec­ek yoğunlukla­rı da kısa sürede çözeriz." diye konuştu.

Vali Canalp, Türk kahvesini çok sevdiğini bildiği Borisov’a Türk kahvesi hediye etti. Borisov da salgın bitiminde Türk kahvesi içmeye geleceğini ifade ederek uzaktan vedalaşara­k ayrıldı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, buluşma sonrası gazetecile­re yaptığı açıklamada, ülkelerin salgın tedbirleri alındığı ilk başlarda Bulgarista­n tarafında gümrük işlemlerin­in yavaşlamas­ı nedeniyle TIR kuyrukları oluştuğuna dikkati çekti. (AA).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye