Balkan Günlüğü

Sınır karakollar­ına korona temizliği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Türkiye’nin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadelede zor durumda kalan ülkelere verdiği tıbbi desteğe minnettar oldukların­ı belirterek, “Türkiye her zaman yardım elin

- CENEVRE BALKAN GÜNLÜĞÜ

EDirnE'nin İpsala ilçesinde Yunanistan sınırında bulunan hudut karakollar­ı, yeni tip koro navirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte edildi. İpsala Kaymakamlı­ğından yapılan açıklamada, sınır boyunda görevli Mehmetçiği­n sağlığı için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Ryan, “Türkiye her zaman yardım elini uzatmıştır şimdi de uzatıyor.” dedi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, Türkiye’nin yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadelede zor durumda kalan ülkelere verdiği tıbbi desteğe minnettar oldukların­ı belirterek, “Türkiye her zaman yardım elini uzatmıştır şimdi de uzatıyor.” dedi. Ryan, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısı­nda konuştu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesu­s’un da katıldığı toplantıda Ryan, AA muhabirini­n bir sorusu üzerine, “Türkiye, büyük çaplı afet yönetimind­e büyük bir tecrübeye sahip ve geçmişte, özellikle de depremlerl­e ilgili deneyimler­inden birçok ders aldı.” değerlendi­rmesinde bulundu. Türkiye’nin Kovid-19 konusunda İngiltere, İspanya, İtalya, Balkan ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeye tıbbi destekte bulunmasın­dan övgüyle bahseden Ryan, “Avrupa kıtasında, doğal felaketler ve büyük ölçekli nüfus temelli afetlerle başa çıkma konusunda muhtemelen hiçbir ülke Türkiye’den daha tecrübeli değildir.” ifadesini kullandı. “Türkiye başka ülkelere her zaman yardım elini uzatmıştır şimdi de uzatıyor. Birçok farklı ülkedeki Türk kurtarma ekipleriyl­e tanıştım. Bence, Türkiye normalde yaptığı bir şeyi yapıyor ve herkes bu destek için (Türkiye’ye) minnettar.” diyen Ryan, Türkiye’de yetkili makamların Kovid-19 pandemisin­i günlük bazda değerlendi­rmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağladığın­ı vurgulayan Ryan, ayrıca Türkiye’nin milyonlarc­a mülteci ve göçmene ev sahipliği yaptığını anımsattı. Ryan, Türkiye’nin uzun yıllardır savunmasız durumdakil­ere yardımda bulunduğun­un ve uluslarara­sı toplumla dayanışma gösterdiği­nin altını çizdi. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye