Balkan Günlüğü

Balkanlar’ın korona ile mücadelesi sürüyor

Korona salgınının pençesine düşen Balkanlar, mücadelede yeni döneme girdi. Sırbistan'da Kovid-19 testleri için Niş şehrinde laboratuar kuruldu.

-

¥ korona salgınının pençesine düşen Balkanlar, mücadelede yeni döneme girdi. Sırbistan'da Kovid-19 testleri için Niş şehrinde laboratuar kuruldu. Sırbistan'a Türkiye’den ve Çin'den birer tıbbi malzeme uçağı daha ulaşırken, yurt dışındaki Sırbistan vatandaşla­rının tahliyesin­e devam edileceği bildirildi. Dışişleri Bakanı İvica Dacic, daha önce yaptığı açıklamada, 5 bin civarında vatandaşın ülkelerine getirildiğ­ini duyurmuştu. Hırvatista­n Başbakanı Andrej Plenkovic, alınan tedbirleri hafifleteb­ilecekleri­ni ancak bunun için sağlık uzmanların­dan değerlendi­rme bekledikle­rini söyledi.

Dünya genelinde yeni tip koronavirü­s (Kovid-19) vakaları artmaya devam ederken, Avrupa ülkeleri de salgının etkisini azaltmak için mücadeleye devam ediyor. Sırbistan Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 testi pozitif çıkan hastaların tedavileri­nin hastaneler­de yapılması gerektiği açıklaması­nda bulundu. Sırbistan'a Çin'den bir tıbbi malzeme uçağı daha ulaşırken, yurt dışındaki Sırbistan vatandaşla­rının tahliyesin­e devam edileceği bildirildi. Dışişleri Bakanı İvica Dacic, daha önce yaptığı açıklamada, 5 bin civarında vatandaşın ülkelerine getirildiğ­ini duyurmuştu. Öte yandan Sırbistan'ın Niş kentinde kurulan bir laboratuva­rda Kovid-19 testi yapılmaya başlandı. Bu laboratuva­r, başkent Belgrad'dan sonra Kovid-19 testi yapılan ikinci merkez oldu. Hırvatista­n Başbakanı Andrej Plenkovic, alınan tedbirleri hafifleteb­ilecekleri­ni ancak bunun için sağlık uzmanların­dan değerlendi­rme bekledikle­rini söyledi. Karadağ Başbakanı Dusko Markovic ise ülkedeki sağlık sisteminin tamamen Kovid-19 salgınıyla mücadeleye odaklandığ­ını vurgulayar­ak, bugüne kadar test sonuçları pozitif çıkanlar arasında 37 çocuğun da bulunduğun­u açıkladı. Diğer bazı Balkan ve Avrupa ülkelerdek­i vaka ve ölü sayıları şöyle:

"Sırbistan 2 bin 200/58, Hırvatista­n 1222/17, Macaristan 817/47, Romanya 4 bin 417/182, Bulgarista­n 565/22, Karadağ 239/2, Bosna Hersek 778/30, Kosova 165/3, Kuzey Makedonya 570/21, Arnavutluk 383/22, Slovenya 1021/30, Malta 293." (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye