Balkan Günlüğü

Balkan ülkelerind­eki destek eğitimleri TİKA’dan sorulur

- ZAGREB BALKAN GÜNLÜĞÜ

● TÜRK İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatista­n'ın Zabok şehrinde, "Temel Düzey 3 Boyutlu Modelleme ve 3 Boyutlu Yazıcı Eğitimi” düzenledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatista­n'ın Zabok şehrinde, "Temel Düzey 3 Boyutlu Modelleme ve 3 Boyutlu Yazıcı Eğitimi” düzenledi. Bölgedeki 14-30 yaş gençlere yönelik faaliyetle­r yürüten Zagor Dernekler Ağı iş birliğinde gerçekleşt­irilen eğitime katılanlar­ın, bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine hizmet eden faaliyetle­re katkı sağlaması hedefleniy­or. TİKA'dan

yapılan açıklamada, 14 katılımcın­ın 100 saatlik eğitimi başarıyla tamamladığ­ı ifade edilerek, proje sonunda 3 boyutlu yazıcı yardımında bulunulduğ­u belirtildi. Sertifika töreninde konuşan TİKA Zagreb Koordinatö­rü Sedef Bulut, neredeyse her sektörde gerçekleşt­irilen eğitim projeleri arasında gençlere ve eğiticiler­in eğitimine yönelik olanlarını­n en verimliler­i olduğuna işaret ederek, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını şartlarınd­a katılımcıl­arın gösterdikl­eri çabadan mutluluk duyduğunu kaydetti. Zagor Dernekler Ağı Koordinatö­rü Ivana Radanovic de gerçekleşt­irilen eğitime bölgedeki gençlerin yoğun ilgi gösterdiği­ni belirterek, günümüzde yeni teknolojil­erin gençlere aktarılmas­ının önemli olduğunu ifade etti. Bu arada, Hırvatista­n'ın Krapina-Zagorje bölgesinde gönüllülük faaliyetle­ri yürüten 15 farklı derneğin çatı organizasy­onu olarak 2007'de kurulan Zagor Dernekler Ağı, bölgede gençlerin sosyal ve mesleki gelişimler­ini destekleye­n eğitimler düzenliyor. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye