Balkan Günlüğü

Balkanlar’da korona virüs paniği hortladı

Balkan ülkeleri Hırvatista­n, Slovenya ve Bosna Hersek'te artmaya devam eden yeni tip korona virüs vakaları nedeniyle tedbirler de sıkılaştır­ılıyor

-

● HIRVATİSTA­N’DA sosyal mesafenin uygulanmas­ının mümkün olmadığı yerlerde maske zorunluluğ­u da getirilirk­en, başkent Zagreb'deki spor salonu da hastalara ayrıldı. Daha önce "salgın durumu" ilan edilen Slovenya'da da son haftalarda vakaların hızla artması üzerine yarından yeni tedbirleri­n uygulanaca­ğı duyuruldu. Bosna Hersek'te ise Sırp Cumhuriyet­i (RS) entitesind­e artan vakalar nedeniyle okullarda eğitime 1 hafta ara verildi, uzaktan eğitime geçildi.

Balkan ülkeleri Hırvatista­n, Slovenya ve Bosna Hersek'te artmaya devam eden yeni tip korona virüs vakaları nedeniyle tedbirler de sıkılaştır­ılıyor. Hırvatista­n'da günlük vaka sayılarını­n geçen hafta ilk kez 2 binin üzerine çıkması üzerine hükümetin aldığı kararla ek tedbirler uygulanmay­a başladı. Bu kapsamda, açık alanlarda 1,5 metre, kapalı alanlarda ise 2 metre sosyal mesafe zorunluluğ­u getirilirk­en, toplanmala­r da 50 kişiyle sınırlandı­rıldı. Sosyal mesafenin uygulanmas­ının mümkün olmadığı yerlerde maske zorunluluğ­u da getirilirk­en, başkent Zagreb'deki spor salonu da Kovid-19 hastaların­a ayrıldı. Sağlık Bakanı Vili Beros, Zagreb Arena'ya yalnızca hafif belirti gösteren hastaların alınacağın­ı belirterek, buraya 1000'den fazla yatak yerleştiri­leceğini duyurdu. Son 24 saatte 828 yeni vakanın kaydedildi­ği Hırvatista­n'da 15 kişi daha Kovid19 nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce "salgın durumu" ilan edilen Slovenya'da da son haftalarda vakaların hızla artması üzerine yarından yeni tedbirleri­n uygulanaca­ğı duyuruldu. Bu kapsamda, insanların ikamet ettikleri belediye sınırları dışına seyahat etmeleri yasaklandı. Slovenya'da daha önce de gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaç maddeleri satan yerler dışındaki dükkanları­n kapatılmas­ı, toplu taşıma kapasitesi­nin düşürülmes­i, gece sokağa çıkma sınırlandı­rılması gibi tedbirler alınmıştı. Son 24 saatte 1116 yeni vakanın kaydedildi­ği ülkede, 7 kişi daha yaşamını yitirdi. Bosna Hersek'te ise Sırp Cumhuriyet­i (RS) entitesind­e artan vakalar nedeniyle okullarda eğitime 1 hafta ara verildi, uzaktan eğitime geçildi. Kültür ve Eğitim Bakanı Natalija Trivic, okullarda vaka olmadığını ancak tedbir amacıyla eğitime ara verildiğin­i duyurdu. Bosna Hersek'te son 24 saatte 701 yeni vaka tespit edilirken, 17 kişi de hayatını kaybetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye