Balkan Günlüğü

Balkan liderlerin­den 29 EKİM MESAJI

- TİRAN/PRİŞTİNE BALKAN GÜNLÜĞÜ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyl­a Balkanlar'daki liderler ve siyasetçil­er tebrik mesajları paylaştı. Kosova Cumhurbaşk­anı Hashim Thaçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile bir fotoğrafın­ı ilişkilend­irerek, "Bu Cumhuriyet Bayramı'nı Kosova, sıkı dost ve müttefik olarak Türkiye ile kutlamakta­n gurur duyuyor. Kosova halkı adına Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve Türk halkının refahı için en iyi dileklerim­izi sunuyorum." ifadelerin­i kullandı. Kosova Başbakanı Avdullah Hoti de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhuriyet­i halkına en iyi dileklerim­i içtenlikle iletmekten gurur ve mutluluk duyuyorum." dedi. Dışişleri ve Diaspora Bakanı Meliza Haradinaj-Stublla da bakanlık aracılığıy­la paylaştığı tebrik mesajında, ülkesinin Türkiye ile ikili ve diplomatik iş birliğini derinleşti­rmeye olan kararlılığ­ını ifade etti. Haradinaj-Stublla, Türkiye'ye, devlet inşası ve uluslarara­sı alanda güçlendiri­lmesi yolunda ülkesine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

‘RUÇİ’DEN MEKTUP’

Arnavutluk Meclis Başkanı Gramoz Ruçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyl­a Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a tebrik mektubu gönderdi. Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk tarafından yaklaşık bir asır önce Türkiye Cumhuriyet­i'nin ilanını Türkiye'nin tarihi başarısı olarak nitelendir­en Ruçi, "Türkiye Cumhuriyet­i'nin ilk cumhurbaşk­anı olarak Atatürk, bağımsız, laik, modern bir devletin temellerin­i attı ve Türkiye'de liberal ve demokratik eğilimleri­n gelişmesi için zemin yarattı." değerlendi­rmesinde bulundu.

Arnavut halkı ve Arnavutluk Meclisinin dost ve NATO müttefiki Türkiye'nin başarıları­nı sevinçle takip ettiğini vurgulayan Ruçi, gelişim, refah ve demokrasi yolunda ilerleme dilediğini ve bölgede ve ötesinde barış, istikrar ve güvenliğe artan katkıyı memnuniyet­le karşıladık­larını aktardı. Cumhuriyet Bayramı'nın Türkiye, Arnavutluk, bölge, Avrupa ve dünya için yeni tip korona virüs salgını ile mücadele gibi zor bir dönemde kutlandığı­nı anımsatan Ruçi, herkesin bu zorlu savaşı kazanması ve normal hayata dönmesi temennisin­de bulundu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye